Piispanvaali 2017

Vuonna 2017 toteutetaan Göteborgin hiippakunnassa piispanvaali, kun piispa Per Eckerdalin seuraaja valitaan. Lue piispanvaalista täällä Göteborgin hiippakunnan verkkosivuilla.

Bild: Torgny Lindén

Helmikuun lopussa 2018 jää piispa Per Eckerdal eläkkeelle, ja 4. maaliskuuta 2018 vihitään  Göteborgin hiippakunnan uusi piispa. Piispan vaihto vie aikaa, ja se käsittää mm. ehdotuksia ja nimeämisiä, nimeämisvaalin ja kuulemistilaisuuden, valinnan ja nimityksen, sauvan laskun ja eroamisen, vihkimisen Upsalan tuomiokirkossa ja tervetulotoivotuksen Göteborgin tuomiokirkossa.

HENKILÖSTÖVALIOKUNTA ON VASTUUSSA

Kirkkojärjestyksen mukaan hiippakuntahallitus vastaa piispanvaalin toteuttamisesta. Göteborgin hiippakuntahallitus on päättänyt delegoida vastuun Henkilöstövaliokunnalle (HV), joka on päättänyt piispanvaalin aikataulusta ja aloittanut valmistelut.

avoin prosessi

HV:n tarkoitus on, että prosessin on oltava läpinäkyvä ja avoin. Ruotsin kirkon jäsenillä Göteborgin hiippakunnassa on muun muassa mahdollisuus tehdä ehdotuksia siitä, kenet he haluavat piispaksi, ja nimet listataan hiippakunnan kotisivulle. Nimeämisvaalissa ehdokkaiksi valitut esitellään perusteellisesti kotisivulla. Lisäksi järjestetään ja lähetetään verkossa julkinen kuulemistilaisuus ehdokkaiden kanssa.

vaalivirkailijat

Hiippakuntajuristi