Piispa Per Eckerdal

"Teidän keskellänne" valitsi Per Eckerdal tunnuslauseekseen, kun hänet vihittiin piispaksi 4. syyskuuta 2011. Hänestä tuli silloin Göteborgin hiippakunnan 23. piispa vuoden 1665 jälkeen.

Per Eckerdal on syntynyt 1951 ja kasvanut Göteborgissa. Hänet vihittiin papiksi 1975, teologian tohtoriksi hän väitteli 1992 aiheesta Småkyrka i storstad (Pienkirkko suurkaupungissa).

Per Eckerdal työskenteli pappina Kortedalassa 1975-77, hiippakunta-adjunktina 1977-82, komministerina Älvsåker/Tölössä 1982-90.

Hän työskenteli Bräcke Diakonin johtajana 1990-2008 ja on myös ollut Bräcke Diakonin johtokunnan puheenjohtaja.

Per Eckerdal on ollut aikaisemmin myös johtokunnan puheenjohtaja Famnassa, joka on ruotsalainen yleishyödyllisen hoidon ja sosiaalisen hoivan ammattialan organisaatio sekä johtokunnan varapuheenjohtajana Arbetsgivaralliansen-nimisessä aatteellisen sektorin työnantajaorganisaatiossa.

Per Eckerdal on naimisissa Monica Eckerdalin kanssa, hänellä on neljä lasta, kuusi lastenlasta ja kaksi bonuslasta.

"Piispaksi ei tule oman itsensä takia”

Ehkä saamme kuulla itse piispan soittavan urkuja virkaanastujaisissa. Sillä kerran Per Eckerdal todella sai valita musiikin ja teologian välillä. Tai ehkä ei ihan niin, mutta musisointi on jäänyt tärkeäksi ilon ja inspiraation lähteeksi hänen omistautuneessa työssään niiden parissa, jotka ovat eniten hoivamme tarpeessa.