Peter Persman

Kyrkoherde i Själevad, Mo och Björna pastorat, Härnösands stift.

Motivering

Peter Persman är uppvuxen i Göteborg. Han prästvigdes för Göteborgs stift och tjänstgjorde de fem första åren i Partille och Härlanda församlingar. Idag är Peter kyrkoherde i Härnösands stift.
Peter har en gedigen kunskap och erfarenhet av ledarskap i Svenska kyrkan, både formellt och i praktiken. Hans ledarskap präglas av att lyfta upp och utveckla medarbetarna så att de kommer till sin rätt. Han är också en god organisatör. Han har en stor förmåga att kunna se samhällsutvecklingen och kyrkans roll i samhället ur olika perspektiv och kan därför få människor med olika bakgrund och traditioner att dra åt samma håll. Han trycker på att det är viktigt för Svenska kyrkan att kunna bevara sin öppenhet och kunna möta samtidens behov, samtidigt som kyrkan också behöver bevara sin förankring och sitt centrum i tron på en Gud som älskar oss människor och som kommer oss till mötes i och genom Jesus Kristus.
Peter skulle med sin kännedom om Göteborgs stift i kombination med att komma med nya ögon ”utifrån” kunna bli en god biskop för vårt stift.