Maria Classon

Kyrkoherden i Trollhättans pastorat och kontraktsprost, Skara stift.

Motivering

Kh Maria har visat prov på mångårig stabilt ledarskap i Trollhättan. Hon röner stort förtroende såväl inomkyrkligt som i kontakterna ekumeniskt och bland Sunnimuslimerna i stadsdelen Lextorp. I samband med skolattacken i stadsdelen Kronogården visade Maria prov på ett gott samarbete mellan olika aktörer däribland Kriscenter i flera kyrkor. Maria står stadigt i den lutherska läran jämväl aktivt öppen för framtiden i vår Svrnska kyrka. Ur ett kvinnligt perspektiv ser jag det som nödvändigt i Göteborgs Stift att nu välja en kvinnlig biskop! Jag vill rekommendera Kh Maria Classon Trollhättans Pastorat på det varmaste!