Levande kulturarv

Svenska kyrkan finns till för oss alla. Vår gemenskap består av en mångfald av språk, kulturer och traditioner. Även av nationella minoriteter och teckenspråk.

Det firas gudstjänster och anordnas verksamhet i stiftets församlingar på de nationella minoritetsspråken samiska, finska, meänkieli och romani samt på teckenspråk. I praktiken kan det t ex handla om konserter, evenemang eller samtalsgrupper på minoritetsspråk.

Levande kulturarv innebär möjligheter att utvecklas utifrån sin historia, identitet, språk och traditioner, att synliggöra och synas.