Göteborgs stift

Prata med oss

Kontakt

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon: +46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Till innehållet

Lediga jobb på Göteborgs stiftskansli

Just nu söker vi vik Jurist för kyrkorätt och förvaltningsrätt, Platschef samt Lönehandläggare till stiftskansliet, med placering i Uddevalla.


Jurist för kyrkorätt och förvaltningsrätt (vikariat)

Vi söker nu en jurist till vårt stiftskansli!
Du ska arbeta med extern rådgivning, stöd och hjälp till församlingar och pastorat inom Göteborgs stift samt intern rådgivning till stiftskansliets personal i frågor som rör kyrkorätt. Du kommer även att stötta inom förvaltningsrättsliga frågor i övrigt. I arbetet ingår bland annat handläggning av ärenden i domkapitlet, frågor om tystnadsplikt och sekretess, ärenden om utlämnande av handlingar, valfrågor samt medverkan i fortbildnings- och utbildningsinsatser inom det kyrko- och förvaltningsrättsliga området.

Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och minst två års anställning som jurist. Du har erfarenhet av att föredra ärenden i beslutande och verkställande organ samt god förmåga att upprätta underlag för beslut. Du är sakkunnig med hög integritet, noggrann och analytisk samtidigt som du också är van vid att arbeta i team och har förståelse för helheten. Du behärskar det svenska språket väl både i tal och skrift, har körkort för bil och är medlem i Svenska kyrkan. Erfarenhet av Svenska kyrkans organisation eller annan politiskt styrd organisation är meriterande.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med centralt tjänsteställe vid Lilla Bommen i Göteborg. Du blir en av två stiftsjurister. Tjänsten är ett vikariat på heltid från 15 januari till 31 december 2018.

För att söka anställningen som stiftsjurist, klicka på ”Skicka ansökan” i denna annons, där du därefter kan bifoga personligt brev och CV. Vi behandlar endast ansökningar som skickats in på detta sätt.

Sista ansökningsdag: 15 oktober

Arbetsplats/placeringsort: Göteborg

Kontaktpersoner:
Carina Lagerqvist, facklig kontakt DIK, 031-771 30 43
Håkan Gunneflo, facklig kontakt Jusek, 031-771 30 05
Louise Edqvist Lendefors, facklig kontakt Vision, 031-771 30 24
Olof Karlsson, enhetschef, 031-771 30 40

Ansökan: Senast 15 oktober via denna länk

Varmt välkommen med din ansökan!

Göteborgs stift söker Platschef till Uddevalla!

Som Platschef i Uddevalla har du en varierande vardag. Din huvudsakliga uppgift är att arbetsleda dina medarbetare som arbetar som stöd inom ekonomi, HR och administration för församlingar och pastorat inom stiftet. Då servicebyrån fortfarande är under uppbyggnad ställer tjänsten höga krav på dig som chef att skapa en bra och effektiv arbetsplats, där du bedriver ett coachande ledarskap där gemensamma processer och arbetssätt tillämpas och hela tiden förbättras. Arbetsplatsen är det första kontoret inom stiftets servicebyrå och sätter därmed standard samt fungerar som förebild när vi nu startar nästa kontor i Göteborg.

Som Platschef på Stiftets servicebyrå ingår i dina arbetsuppgifter att:
- arbetsleda medarbetare inom administration, lön, HR och ekonomi
- coacha medarbetarna i arbetet med systematiska förbättringar
arbetsleda och ansvara för arbetsplatsen självständigt utifrån regelbundna avstämningar med enhetschef och givna ramar såsom budget, policys, gemensamma processer och arbetssätt
- arbeta tillsammans med chefskollegor både inom förvaltning och utveckling
- utveckla och säkerställa en fungerande arbetsplats med god arbetsmiljö mot bakgrund av att arbetsplatsen snabbt växer
- vid arbetstoppar kunna förstärka enheten som konsult inom ditt kompetensområde

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:
- Utbildning på högskolenivå med inriktning på t ex HR, ledarskap i förändring eller ekonomi
- Erfarenhet av arbete inom HR-området
- Flerårig erfarenhet av arbetsledning
- Erfarenhet av arbete i administrativa system
- Medlemskap i Svenska Kyrkan

Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av att bygga upp eller förändra en verksamhet, att leda konsulter och personal och kunskap om Svenska kyrkans organisation.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen ser vi att du är en trygg och prestigelös ledare, har ett stort fokus på resultat, ser möjligheter till förbättring och kan leda din personal på ett entusiasmerande sätt. Du är ansvarstagande och drivande med kvalitet och effektivitet i fokus utan att för den delen tappa helhetsperspektivet. För dig är respekt för andra människor en självklarhet.

Sista ansökningsdag: 22 oktober

Tillträde: Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort: Uddevalla

Kontaktpersoner:
Catarina Thedin Johnsson, enhetschef, 031-771 30 70
Johanna Wagnborg, HR-specialist, 031-771 30 95
Louise Edqvist Lendefors, facklig kontakt Vision, 031-771 30 24
Ylva Bodell, facklig kontakt KyrkA, tfn: 031-771 30 14

Ansökan: Senast 22 oktober via denna länk

Varmt välkommen med din ansökan!

Lönehandläggare till Uddevalla!

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap vid vårt kontor i Uddevalla. Vår förvaltningsorganisation är under uppbyggnad så det finns möjlighet att vara med och påverka den verksamhet du söker till.

Du kommer att stötta en eller flera av stiftets församlingar och pastorat med lönehandläggning.Det innebär arbete med löneadministration, pensioner och försäkringar. Även andra administrativa arbetsuppgifter inom ekonomi, som till exempel bokföring och gravadministration kan förekomma.

Vi söker dig som har en utbildning inom lön och/eller ekonomi och är van att arbeta i administrativa system. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av att leverera lönetjänster, gärna till externa beställare och/eller inom ramen för kommunals avtal. Du har goda kunskaper om de svenska lagar och avtal som styr och är kopplade till lönehantering. Det är meriterade om du tidigare bidragit till utveckling och dokumentation av processer och metoder samt om du har erfarenhet av just de system vi använder – Flex, Aveny och andra kyrkliga digitala verktyg.

Du är en systematisk person som gärna samarbetar med andra. Du har en god kommunikativ förmåga som du gärna använder i relationen med externa uppdragsgivare och du tycker om att själv ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter med och kan prioritera och leverera med fokus på god kvalitet. Du är medlem i Svenska kyrkan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde 1 November 2017 eller enligt överenskommelse. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift. Vill du ha ytterligare upplysningar är du välkommen att kontakta någon av kontaktpersonerna i denna annons. 

Urval och tillsättning kommer att ske löpande och eventuellt före sista ansökningsdag. 

Sista ansökningsdag: 13 oktober

Tillträde: 1 november

Arbetsplats/placeringsort: Uddevalla

Kontaktpersoner:
Håkan Gunneflo, facklig kontakt Jusek, 031-771 30 05
Louise Edqvist Lendefors, facklig kontakt Vision, 031-771 30 24
Staffan Eriksson, Platschef, 0317713061
Ylva Bodell, facklig kontakt KyrkA , 031-771 30 14

Ansökan: Ansökan senast 13 oktober via denna länk

Varmt välkommen med din ansökan!

Om göteborgs stift

Göteborgs stift omfattar geografiskt Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland och vi har kanslilokaler centralt i Göteborg och Uddevalla. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingsliv och förvaltning i församlingar och pastorat.

Göteborgs stiftskansli är ett kompetenscentrum som ska inspirera och stödja församlingarna i att förverkliga deras uppdrag. En rik mångfald av människor och verksamhet ryms inom Svenska kyrkan och vår grundsyn är att alla människor har lika värde inför Gud.

Vi arbetar med årsarbetstid och en stor frihet under ansvar. Vi erbjuder nyrenoverade centrala arbetsplatser och personalförmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid, bidrag för busskort samt trevliga kollegor.

Att arbeta i kyrkan

Ta gärna kontakt med dem som arbetar i din församling för att få veta hur och med vad de arbetar.

Du kan ta kontakt med stiftets rekryteringsansvariga på stiftskansliet:

Pedagog: Beata Åhrman Eek
031-771 30 23

Musiker: Ulrika Melin Lasson,
031-771 30 11

Präst: Jenny Rogestedt
031-771 30 54

Diakon: Sara Ivarsson
031-771 30 64

När det gäller förfrågningar om andra yrkeskategorier inom kyrkan, hör av dig till stiftskansliets växel 031-771 30 00.