Foto: Mikael Ringlander, Svenska kyrkan

Lavendeloljan Flower of Hope

Genom att köpa lavendeloljan Flower of Hope hjälper du män, kvinnor och barn i en folkgrupp som tillhör de allra mest förtryckta i Europa till att se hoppets ljus. Oljan är av god kvalitet, säljs via Sackeus och passar perfekt exempelvis som gåva.

Lavendeloljan Flower of Hope är producerad av romer i ett av Rumäniens fattigaste områden. Tack vare ett samarbete med Franciskanermunkar kan de framställa en produkt som bidrar till nya arbetstillfällen och bekämpar extrem fattigdom.

Projektet ligger Sackeus varmt om hjärtat. Därför har de bestämt att donera en extra premie på 15 kr per såld flaska utöver inköpspris. Inköpspriset täcker produktionskostnader, löner och romernas förtjänst. Extra premien går oavkortat till projektet och kommer att användas till att bygga ut den skola som Franciskanerorden driver i Roman. Behovet är stort, många av barnen går inte i skolan alls, och förhoppningen är att kunna bidra till finansiering av 2-3 nya klassrum och två nya toaletter.

Sackeus vill vara helt transparenta kring ekonomin i det här projektet, så produktkalkylen redovisas på Sackeus hemsida.

Några droppar för fantastisk doft

Lavendelolja kan användas för sin väldoft, men sägs också ha lugnande och smärtlindrande egenskaper. Det finns många användningsområden till exempel i:

  •  massageoljan
  • badvattnet
  • fotbadet
  • dammsugarpåsen

Köp lavendeloljan direkt i Sackeus webbshop och var med och stötta projektet Flower of Hope!