Kontrakt och kontraktsprostar

Göteborgs stift är indelat i 16 kontrakt. I varje kontrakt finns en präst biskopen utsätt till kontraktsprost.

Göteborgs stift är indelat i 16 kontrakt. Varje kontrakt omfattar ett antal av stiftets församlingar. I varje kontrakt finns en präst biskopen utsätt till kontraktsprost. Kontraktsprosten har till uppgift att biträda biskopen i biskopens uppdrag och vid visitationer, dvs då biskopen besöker och granskar verksamheten i församlingarna.

Kontraktsindelning

Domprosteriet

Kontraktsprost: Ewa Selin, Domprosteriet
Geografiskt område: Västra Götaland, Göteborg
Enheter: Domkyrkoförsamlingen i Göteborg, Tyska Kristine, Göteborgs Vasa, Göteborgs Johanneberg, Göteborgs Haga, Göteborgs Annedal, Göteborgs Masthugg, Göteborgs Oscar Fredrik.

Hisings kontrakt

Kontraktsprost: Bengt Hensing, Hisings kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Göteborg
Enheter: Lundby, Biskopsgården, Brämaregården, Backa, Brunnsbo, Bäckebol, Tuve, Säve, Rödbo, Torslanda, Björlanda, Öckerö.

Mölndals kontrakt

Kontraktsprost: Susanne Rappmann, Mölndals kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Mölndal och Härryda
Enheter: Fässberg, Stensjön, Kållered, Lindome, Råda, Landvetter, Härryda.

Stenungsunds kontrakt

Kontraktsprost: Eric Muhl, Stenungsunds kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Stenungsund, Tjörn och Orust
Enheter: Spekeröd, Ucklum, Norum, Ödsmål, Stenkyrka, Klövedal, Valla, Rönnäng, Klädesholmen, Morlanda, Tegneby, Röra, Stala, Myckleby, Långelanda, Torp.

Norra Bohusläns kontrakt

Kontraktsprost: Torbjörn Edebol, Norra Bohusläns kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Lysekil, Munkedal, Sotenäs, Tanum och Strömstad
Enheter: Bro Brastad Lysekil Lyse Skaftö Foss Sörbygden Svarteborg Bärfendal Tossene Hunnebostrand Kungshamn Malmön Askum Smögen Kville Bottna Svenneby Fjällbacka Tanum Lur Naverstad-Mo Strömstad Skee-Tjärnö Idefjorden.

Marks och Bollebygds kontrakt

Kontraktsprost: Anders Reinholdsson, Marks och Bollebygds kontrakt samt Kinds kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Mark, Borås, Bollebygd och Härryda
Enheter: Sätila Hyssna Fritsla Skephult Kinnarumma Seglora Örby-Skene Kinna Surteby-Kattunga Fotskäl Tostared Berghem Hajom Istorp Öxnevalla Horred Torestorp Öxabäck Älekulla Bollebygd Töllsjö Björketorp.

Kungsbacka kontrakt

Kontraktsprost: Per Jönsson, Kungsbacka kontrakt
Geografiskt område: Halland, Kungsbacka
Enheter: Tölö Älvsåker Vallda Släp Onsala Kungsbacka Hanhals Fjärås Förlanda Frillesås Gällinge Idala Ölmevalla Landa.

Falkenberg

Kontraktsprost: Staffan Orrdal, Falkenbergs kontrakt
Geografiskt område: Halland Falkenberg och Hylte
Enheter: Morup Stafsinge Falkenberg Skrea Vinberg Ljungby Fagered Källsjö Ullared Älvsered Gunnarp Gällared Krogsered Vessige Okome Slöinge Eftra Årstad Asige Abild Torup Kinnared Drängsered.

Älvsborgs kontrakt

Kontraktsprost: Martin Lindblad, Älvsborgs kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Göteborg
Enheter: Göteborgs Carl Johan, Västra Frölunda, Högsbo, Älvsborg, Tynnered, Näset, Askim, Styrsö.

Nylöse kontrakt

Kontraktsprost: Maria Ottensten, Nylöse kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Göteborg
Enheter: Göteborgs S:t Pauli, Nylöse, Bergsjön, Kortedala, Härlanda, Björkekärr, Örgryte, Angered, Bergum, Gunnared.

Göta Älvdalens kontrakt

Kontraktsprost: Mikael Isacson, Göta Älvdalens kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Kungälv, Stenungsund, Ale, Lilla Edet och Trollhättan
Enheter: Kungälv, Ytterby, Romelanda, Kareby, Torsby, Harestad, Lycke, Marstrand, Solberga, Jörlanda, Hålta, Starrkärr, Kilanda, Nödinge, Skepplanda, S:t Peder, Tunge, Ale-Skövde, Hålanda, Rommele, Upphärad, Fors, Fuxerna-Åsbräcka, Hjärtum, Västerlanda.

Uddevalla kontrakt

Kontraktsprost: Ingvar Humlén, Uddevalla kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Uddevalla
Enheter: Forshälla Resteröd Ljung Grinneröd Uddevalla Lane-Ryr Bäve Herrestad Skredsvik Högås Bokenäs Dragsmark.

Partille och Lerums kontrakt

Kontraktsprost: Mattias Algotson, Partille och Lerums kontrakt
Geografiskt område: Västra Götaland, Lerum och Partille
Enheter: Stora Lundby Östad Skallsjö Lerum Partille Sävedalen.

Kinds kontrakt

Geografiskt område: Västra Götaland, Svenljunga, Borås, Tranemo och Ulricehamn
Enheter: Mjöbäck Holsljunga Svenljungabygdens Sexdrega Länghem Dannike Månstad Södra Åsarp Åsundens Dalstorp Hulared Nittorp Ölsremma Ljungsarp Tranemo Mossebo Ambjörnarp Sjötofta Kindaholms.

Varbergs kontrakt

Kontraktsprost: Olle Philipsson, Varbergs kontrakt
Geografiskt område: Halland, Varberg
Enheter: Varberg Lindberg Torpa Valinge Stamnared Kungsäter Träslöv Himledalen Tvååker Spannarp Sibbarp-Dagsås Värö Stråvalla Veddige.

Halmstad och Laholms kontrakt

Kontraktsprost: Anders Knutsson, Halmstad och Laholms kontrakt
Geografiskt område: Halland Halmstad och Laholm
Enheter: Getinge Rävinge Harplinge Steninge Söndrum-Vapnö S:t Nikolai Övraby Holm Martin Luther Snöstorp Breared Slättåkra Kvibille Enslöv Oskarström Eldsbergabygdens Laholm Skummeslöv Veinge-Tjärby Knäred Hishult Ränneslöv-Ysby Hasslöv-Våxtorps.