Jonas Eek

Präst och förlagschef på Verbum förlag.

motiveringar

Jonas Eek har sina rötter i Göteborg och har arbetat i Örgryte församling. Startade Reflexmässan där konfirmander och ungdomsgrupp skolades in i gudstjänsten och lärde känna varandra. Brinner för ungdomar och pedagogik. Bra förkunnare.

Jonas Eek är en god teolog, något som vårt stift så väl behöver i denna tid med dess många utmaningar. Han har en logisk stringens i sin pedagogik som kan förstås av "vanligt folk", detta kombinerat med hög social kompetens.

Jonas har alla de kvalifikationer som krävs för att leda Kyrkan in i framtiden, och när Kyrkan är som bäst, bör den fungera som motstånd mot ondskan. En god ledare som Jonas behövs för att leda denna kärlekens kamp.

Jonas Eek har helt rätt egenskaper, han är kunnig, kompetent, balanserad, sympatisk, medial och såvitt jag vet en god kristen. Jonas har också humor vilket i ett stift som Göteborg är en stor tillgång!