Henrik Törnqvist

Kyrkoherde i Bergsjöns församling, Göteborgs stift.

Motivering

Henrik Törnqvist skulle vara utmärkt som Göteborgs stifts nästa biskop då han är en god, nytänkande ledare som brinner för att sprida evangeliet och alltid sätter samhällets minsta i centrum. Henrik har genom att alltid ha Kristus som utgångspunkt, genom nytänkande och genom förmågan att motivera sina medarbetare lyckats göra Bergsjöns församling till en av Sveriges mest välbesökta, trots ansträngd ekonomi och stora sociala utmaningar. I Herniks arbete som kyrkoherde har vi sett hur han arbetar övergripande utan att fastna i detaljer. Han engagerar och utmanar kyrkan att utifrån ett helhetsperspektiv söka breda lösningar. Han söker och finner goda samarbetspartners som stärker och fördjupar kyrkans engagemang i samhällsfrågor. Han väjer inte för svårigheter, snarare inspirerar det honom till nyskapande kreativitet. Vi tror också att Henrik stabilt och tryggt förmår leda ett stort arbete med många trosuppfattningar.