Esbjörn Särdquist

Kyrkoherde i Vårgårda pastorat och kontraktsprost, Skara stift.

MOTIVERING

Esbjörn Särdquist, född 1966, prästvigd för Skara stift 1992, disputerad 2010 i systematisk teologi, på avhandling "Tillvarons ytterst kant - Gud och det givna i K E Lögstrups metafysik", bosatt i Alingsås, gift och två halvvuxna döttrar, 21 och 17, samverkansinriktad kyrkoherde i Vårgårda pastorat och kontraktsprost, tidigare stiftsadjunkt för teologi i Skara stift. Ledamot i Svenska kyrkans överklagandenämnd. Esbjörn är god ledare och lyssnare. Han är en bra predikant och en ödmjuk människa som med sitt lyssnande lyckats skapa ett gott arbetsklimat och stor ekumenisk bredd, samtidigt som han har en stark och fast grund i teologin.