Other languages with Google Translate

Göteborgs stift Besöksadress: Lilla Bommen 1, 41104 Göteborg Postadress: Box 11937, 40439 Göteborg Telefon:+46(31)7713000 E-post till Göteborgs stift

Biskopskandidater

Här presenteras de sju personer som vid nomineringsvalet den 22 augusti valdes till kandidater i biskopsvalet i Göteborgs stift. Efter behörighetsförklaring den 12 september kommer de att vara officiella kandidater i biskopsvalet.

Bild: Torgny Lindén

Vid nomineringsvalet den 22 augusti fick 7 personer mer än 5 % av rösterna. Efter behörighetsförklaring den 12 september kommer de att vara officiella kandidater i biskopsvalet i Göteborgs stift. Då är det dessa sju, och inga andra, som de röstberättigade får rösta på. Kandidaterna presenteras här på webben genom att bl a svara på personliga frågor. Den 11 oktober kommer de  till Göteborgs domkyrkan för att delta i en hearing.