Other languages with Google Translate

Arbeta i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkan kan man vara medarbetare på många sätt. Det finns både ideella, förtroendevalda och anställda medarbetare. Tillsammans är alla bärare av kyrkans gemensamma uppdrag i världen.

Att arbeta i Svenska kyrkan innebär att arbeta för något man tror på. Församlingarnas huvuduppgift handlar om gudstjänst, undervisning, diakoni och mission. Men det finns också yrken inom kyrkomusik församlingspedagogik, administration, ekonomi, HR, kommunikation och förvaltning. Svenska kyrkan har också ett stort engagemang i socialt arbete.