Skolkyrkan i Göteborg

Skolkyrkan i Göteborg

Nätvandrare

Välkommen! Du har kommit till hemsidan för Svenska kyrkan nätvandrar. Här presenterar vi oss och berättar varför det är så viktigt att vuxna finns på internet.

Nätvandring innebär att försöka se, stötta och stärka unga via nätet. Ibland kan det vara skönt att prata med en vuxen över nätet. Att prata med en nätvandrare kan också vara första steget till att prata med en vuxen i närmiljön. Unga är ofta hänvisade till att själavårda varandra, det kan vara en tung börda att bära. Att var kyrka handlar mycket om att möta upp i samtal om livet och att finnas där för den som ropar/viskar/talar). Begreppet nätvandring myntades i Fryshuset Stockholm, som också har nätvandrare idag.

Vi i projektet Svenska kyrkan i Göteborg nätvandrar hoppas att nätvandring ska spridas och växa i omfattning. Projektet leds av Skolkyrkan i Göteborg, Kyrkans Jourtjänst och Göteborgs stift. Vi har haft flera utbildningar i nätvandring, där våra kvalificerade deltagare också nätvandrar på sajten Kamrat. Här på sidan hittar du kontaktuppgifter till ansvariga i projektet.

”Ungdomar som inte mår bra och som inte har någon att prata med kan ju hitta ett stöd i en nätvandrare. Och det är väldigt bra! Jag tycket att det var bra, att känna att någon faktiskt bryr sig.” Lisa 17 år

Kontakt nätvandrare

Vill du nå oss så finns det många sätt

gbg.natvandrar@svenskakyrkan.se