Vandringsleder kring Göteborg

Vandra på egen hand på leder i och omkring Göteborg.

Pilgrimscentrum i Göteborg arrangerar pilgrimsvandringar som du är varmt välkommen att delta i. Vill du hellre gå på egen hand finns här några förslag och länkar till vandringsleder i Göteborgsområdet.

Slottsskogen

Vandra i Slottsskogen och meditera över Psalm 23 Herren är min herde.

Karta över Slottskogen (pdf)

Lödöseleden

Pilgrimsleden Göta älv sträcker sig från Masthuggskyrkan i Göteborg via Nylöse kyrka och Lärjeån. Vidare genom Vättlefjäll till Ale kommuns skogar och landsbygdsidyll och till Lödöse som historisk knutpunkt. Genom Lilla Edet tar man sig över den vackra älven och upp till charmiga Hjärtum. här bär vägen från Utby genom trollskogar till Trollhättan och Vänersborg där leden kopplar an till pilgrimslederna i Dalsland.

Etapp Jennylund - Starrkärr längs Lödöseleden. Bild: www.lodoseleden.se

Med Göteborg som utgångspunkt når du leden från Göteborgs central. De södra etapperna företrädesvis med spårvagn. Via hållplatser i Angered och Hjällbo kan du lätt ta en halvdagstur eller dagstur på leden. Längs leden finns grill- och rastplatser. Vill du hitta någonstans att äta och bo finns detta tillgängligt för alla etapper.

Hemsidan Lödöseleden.se är en väldigt bra guide för dig som vill ut i naturen!

Gotaleden

En trevlig och varierad naturupplevelse med 9 etapper som går mellan Göteborg och Alingsås. Läs mer på Gotaleden.se. Längs vägen ligger Aspnäs kyrka i Lerums församling

Vildmarksleden

Den 42 kilometer långa Vildmarksleden sträcker sig mellan Skatås i östra Göteborg, och Hindås.

Pilgrimsvandring på Orust

Pilgrimsled som mellan åtta vackra kyrkor på Orust som går via stigar, kuperad terräng och småvägar. Hav, berg och inland! Kartor och etapper finns på Svenska kyrkan.se/orust/pilgrimsvandra.

Elisabeth Hesselbladsleden

Elisabeth Hesselbladsleden är en 21 km Pilgrimsled som går från Herrljunga till Fåglavik och tillbaka.

Herrljunga-Gäsenebygdens pilgrimleder

I Herrljunga kommun finns en fin pilgrimsled att vandra. Total längd på leden är 47 km, men de åtta olika sträckningarna inom leden är mellan 3 och 11 km. Karta kan du laddar ner på Herrljunga pastorats hemsida