Mötesplats & Mässa

I Masthuggskyrkan finns information och tips för dig som är intresserad av pilgrimsvandring. Varje tisdag firas också pilgrimsmässa.

Tips och information om pilgrimsvandring

I Margareta Cöster Brandby-rummet, glasrummet längst fram i kyrkan, finns alltid information och inspiration från Pilgrimscentrum. Där hittar du vårt program, litteratur och broschyer, förslag på leder med mera.

Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet, delande.

Pilgrimens sju nyckelord.

Pilgrimsmässa

Varje tisdag firas pilgrimsmässa, en enkel mässa med inspiration från pilgrimens sju ledord. Efter mässan finns fika, för den som vill dröja sig kvar och prata vandring.

Tisdagar kl. 18

Masthuggskyrkan

Masthuggskyrkans öppettider

Alla dagar kl. 09.00-16.00, utom torsdagar då kyrkan stänger kl. 15.00.

Se kalender för verksamheter i kyrkorummet och andra lokaler.

Under sommaren, juni - augusti, har kyrkan utökade öppettider: alla dagar kl. 09.00-18.00, utom torsdagar då vi stänger kl. 15.00.

Stämpla ditt pilgrimspass i Masthuggskyrkan

I Glasrummet till höger i kyrkan finns Pilgrimscentrum i Göteborg. Här kan du stämpla ditt pilgrimspass.

Kyrkan är öppen vardagar mellan kl. 9 - 16. Tisdagar till 18.00.
Juni-juli-augusti alla dagar mellan kl. 9-18, utom torsdagar då kyrkan stänger klockan 15.

Varje tisdag mellan kl. 15 - 18.00 finns här en pilgrimsvärd som kan berätta om pilgrimslivet och  ge tips på vandringar. Kl 18.00 firar vi Pilgrimsmässa - en veckomässa präglad av ljuständning och stillhet.