Mötesplats & Mässa

I Masthuggskyrkan finns information och tips för dig som är intresserad av pilgrimsvandring. Varje tisdag firas också pilgrimsmässa.

Tips och information om pilgrimsvandring

I Margareta Cöster Brandby-rummet, glasrummet längst fram i kyrkan, finns alltid information och inspiration från Pilgrimscentrum. Där hittar du vårt program, litteratur och broschyer, förslag på leder med mera.

Frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet, delande.

Pilgrimens sju nyckelord.

Pilgrimsmässa

Varje tisdag firas pilgrimsmässa, en enkel mässa med inspiration från pilgrimens sju ledord. Efter mässan finns fika, för den som vill dröja sig kvar och prata vandring.

Tisdagar kl. 18

Masthuggskyrkan

Masthuggskyrkans öppettider

Alla dagar kl. 09.00-16.00, utom torsdagar då kyrkan stänger kl. 15.00.

Se kalender för verksamheter i kyrkorummet och andra lokaler.

Under sommaren, juni - augusti, har kyrkan utökade öppettider: alla dagar kl. 09.00-18.00, utom torsdagar då vi stänger kl. 15.00.

Stämpla ditt pilgrimspass

Bild: Malin Lingnert

I Masthuggskyrkan kan du hämta ett Pilgrimspass för Lödöseleden. I det samlar du stämplar från de kyrkor du passerat på din vandring. När du har minst åtta stämplar på plats i ditt pass kan du lämna/skicka in det till Pilgrimscentrum så får du ett certifikat som intygar att du gått Lödöseleden.

Pilgrimspass används i hela världen av pilgrimsvandrare. På vissa ställen som exempelvis Santiago de Compostela behövs stämplar för att få tillgång till husrum och liknande längs vägen.

Bild: Malin Lingnert