Pilgrimscentrum i Göteborg

Pilgrimscentrum i Göteborg finns för att du ska ha möjlighet att vara pilgrim för en timme, dag eller helg. Eller kanske som din livshållning. Verksamheten bygger på ideella medarbetares engagemang.

Pilgrimscentrums programblad är en samling av kommande vandringar och andra aktiviteter. Bladet kommer några gånger per år utefter säsong.

Programblad

Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den.

Heliga Birgitta
Varje tisdag, klockan 18.00, firas pilgrimsmässa i Masthuggskyrkan. Några gånger per termin firas även pilgrimsmässa på söndagar. Mässan präglas av pilgrimens nyckelord, stillhet och ljuständning. OBS. 21 november startar tisdagsmässan 18.30 och är en mässa i folkviseton.

Pilgrimsmässa

Tisdag 21 november kan du lyssna till ett kostnadsfritt föredrag med Hali Liddell som berättar om sina pilgrimsvandringar och varför hon vandrar. Anmäl dig senast 14 november. (Föredraget är kostnadsfritt).

Föredrag: Pilgrim över land och hav

Välkommen på den nyskrivna mässan "På väg" som är byggd kring pilgrimens sju nyckelord! Mässan äger rum i Masthuggskyrkan den 19 november klockan 11.00.

Mässa på väg

Några vandringar i och omkring Göteborg

Vandringsförslag i Göteborg

Några vandringar i och omkring Göteborg

Möt en pilgrimsvärd

På tisdagar mellan 14.00-18.00 kan du träffa en pilgrimsvärd.

Varje tisdag mellan 14.00 - 18.00 finns en pilgrimsvärd i Masthuggskyrkan. Välkommen att ställa frågor om pilgrimslivet eller vandringsleder och vandringar.  Det finns alltid en kopp kaffe eller te om du vill ha, böcker att titta i och information om våra vandringar!

Stämpla ditt pilgrimspass i Masthuggskyrkan

I Glasrummet till höger i kyrkan finns Pilgrimscentrum i Göteborg. Här kan du stämpla ditt pilgrimspass.

Kyrkan är öppen vardagar mellan kl. 9 - 16. Tisdagar till 18.00.
Juni-juli-augusti alla dagar mellan kl. 9-18.

Varje tisdag mellan kl. 14 - 18.00 finns här en pilgrimsvärd som kan berätta om pilgrimslivet och  ge tips på vandringar. Kl 18.00 firar vi Pilgrimsmässa - en veckomässa präglad av ljuständning och stillhet.

el Camino, vägen till Santiago de Compostela. Träffas under fyra
tillfällen klockan 19.00-21.00, tisdagarna 12, 19, 26 september och 3 oktober.  Anmäl dig senast 5 september!

Studiecirkel: Att vandra till Santiago (FULLTECKNAD)

Studiecirkeln för dig som vill förbereda din egen pilgrimsvandring eller dela dina erfarenheter från el Camino, vägen till Santiago de Compostela. Träffas under fyra tillfällen klockan 19.00-21.00, tisdagarna 12, 19, 26 september och 3 oktober. Anmäl dig senast 5 september!