Pilgrimscentrum i Göteborg

Pilgrimscentrum i Göteborg finns för att du ska ha möjlighet att vara pilgrim för en timme, dag eller helg. Eller kanske som din livshållning. Verksamheten bygger på ideella medarbetares engagemang.

Kalender

Här hittar du vandringar, föredrag, gudstjänster och annat Pilgrimscentrum i Göteborg arrangerar. Ibland hittar du även andra arrangemang i kalendern.

En vandring i centrala Göteborg där vi funderar över de ekologiska fotavtryck vi lämnar efter oss.

Lördag 24 februari: Hållbarhet

En mässa i Masthuggskyrkan präglad av pilgrimens sju nyckelord  långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet.
Enkelt fika i kyrkan efter mässan.

Pilgrimsmässa 25 februari kl 11.00

En mässa i Masthuggskyrkan präglad av pilgrimens sju nyckelord långsamhet, frihet, enkelhet, bekymmerslöshet, tystnad, delande och andlighet. Folkmusikgruppen PlankTon medverkar under gudstjänsten då också en ny pilgrimsledare tas emot. Enkelt fika i kyrkan efter mässan.

Rosemarie Levinsson berättar om sina erfarenheter av att göra uppbrott och om möten längs vägen.

Föredrag: Fri som en pilgrim

En pilgrimsvandring mitt i stadens brus. Vi utgår från Järntorget där vandringen också avslutas. Vanligtvis sista torsdagen i månaden klockan 12.00.

Lunchvandring

Varje tisdag, klockan 18.00, firas pilgrimsmässa i Masthuggskyrkan. Några gånger per termin firas även pilgrimsmässa på söndagar. Mässan präglas av pilgrimens nyckelord, stillhet och ljuständning.

Pilgrimsmässa

Visa mig Herre din väg och gör mig villig att vandra den.

Heliga Birgitta
Länk till aktuellt programblad i pdf-format hittar du lite längre ner på sidan.

Programblad

Pilgrimscentrums programblad är en samling av kommande vandringar och andra aktiviteter. Bladet kommer några gånger per år utefter säsong. Länk till aktuellt programblad i pdf-format hittar du lite längre ner på sidan.

Möt en pilgrimsvärd

På tisdagar mellan 14.00-18.00 kan du träffa en pilgrimsvärd.

Varje tisdag mellan 14.00 - 18.00 finns en pilgrimsvärd i Masthuggskyrkan. Välkommen att ställa frågor om pilgrimslivet eller vandringsleder och vandringar.  Det finns alltid en kopp kaffe eller te om du vill ha, böcker att titta i och information om våra vandringar!

Stämpla ditt pilgrimspass i Masthuggskyrkan

I Glasrummet till höger i kyrkan finns Pilgrimscentrum i Göteborg. Här kan du stämpla ditt pilgrimspass.

Kyrkan är öppen vardagar mellan kl. 9 - 16. Tisdagar till 18.00.
Juni-juli-augusti alla dagar mellan kl. 9-18.

Varje tisdag mellan kl. 14 - 18.00 finns här en pilgrimsvärd som kan berätta om pilgrimslivet och  ge tips på vandringar. Kl 18.00 firar vi Pilgrimsmässa - en veckomässa präglad av ljuständning och stillhet.

Några vandringar i och omkring Göteborg

Vandringsförslag i Göteborg