Vi är en begravningssamfällighet

Från 1 januari 2018 heter vi formellt Göteborgs begravningssamfällighet. Men till vardags fortsätter vi att vara Göteborgs kyrkogårdsförvaltning.

Sedan den 1 januari 2018 är vi Göteborgs begravningssamfällighet. Vi är en egen enhet inom Svenska kyrkan. En skillnad sedan tidigare är att vi har ett eget kansli med gemensamma stödfunktioner för hela organisationen.

Nyheter

Nytt växelnummer 031-731 80 80. ​Du kan göra tre val. Tryck 1 för att komma till gravskötselexpeditionen, tryck 2 för att komma till begravningsexpeditionen och tryck 3 för att komma till växel/reception.

Nygammal adress. Vi behåller den förra adressen, som gick till Göteborgs kyrkliga samfällighet.
Göteborgs kyrkogårdsförvaltning/begravningssamfällighet
401 50 Göteborg

Ny fakturaadress. Från 1 januari är det nedanstående adress som gäller. Är du leverantör - glöm inte att vi måste ha tydlig referens i form av både namn och kod. Kod får ni från er kontakt hos oss.
Göteborgs begravningssamfällighet
Fack 77801157
750 15 Uppsala

Ny e-postadress. Vi har nu en egen förvaltningsadress. Nu når ni oss på;
gbg.begravningssamfallighet@svenskakyrkan.se

Delning av tidigare organisation

Efter årsskiftet 2017/2018 delades den förra Göteborgs kyrkliga samfällighet in i tio helt egna delar - en begravningssamfällighet, sex pastorat samt tre församlingar.

Om Göteborgs begravningssamfällighet

Göteborgs begravningssamfällighet bildades 1 januari 2018 efter en omorganisation av Svenska kyrkan i Göteborg. Begravningssamfälligheten ansvarar för begravningsverksamheten i enlighet med begravningslagen och förvaltar kyrkogårdarna i Göteborg. Verksamheten omsätter cirka 200 miljoner kronor och finansieras av begravningsavgiften. Samfälligheten styrs av förtroendevalda inom Svenska kyrkan i Göteborg genom indirekta val till begravningsdelegerade som i sin tur väljer en begravningsstyrelse. Här finns 36 begravningsplatser med totalt ca 115.000 gravar, sju ceremonilokaler/kapell och ett krematorium. Inom kyrkogårdsförvaltningen arbetar ca 170 personer och under sommarhalvåret anställs ytterligare ca 150 personer, säsongsanställd personal. Förvaltningen är organiserad i två avdelningar med ett gemensamt kansli. Skötselavdelningen ansvarar för all skötsel av kyrkogårdarna och begravningsavdelningen för krematoriet, kapellen, begravningsexpedition och gravgrävning.