Tvättning av gravsten

Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg erbjuder miljövänlig tvättning av gravstenar.

Vi använder enbart vatten och högtryckstvätt, kompletterad med manuell borstning på känsliga partier, t.ex. vid förgyllningar och graverade texter.

Alger, lavar, och mossor växer ofta på gravstenar som inte rengjorts på lång tid, särskilt på gravar som vetter mot norr eller under skuggande träd. På bilden ovan visas hur vi med högtryckstvätt rengör en gravsten från alger, lavar och mossor.

På gräsgravar tvättar vi så nära gräset som möjligt. För att kunna göra rent överallt, gräver vi bort sand/flis närmast gravstenen och  i förekommande fall även runt gravramen.

Vi tar emot beställningar hela året, men genomför tvättningen av gravarna samlat på hösten, efter avslutad blomsäsong.

Normalstor gravsten, 630:–*
Stor gravsten, 930:–
Gravsten, inkl. ram, 930:–**

* normalstor stående eller liggande sten, mått ca 60 x 80 cm
** vid extraordinära förhållanden ges pris via offert

För beställning eller mer information om gravtvätt, kontakta vår expedition, tel: 031-731 80 80

GravSkötsel-expeditionen

Vi svarar på alla frågor om skötsel av gravar, utbud/sortiment av växter samt olika former av skötselavtal.

Ring tel: 031-731 80 80. Tryck 1 för hjälp med frågor kring gravskötsel - vardagar kl. 9-12, 13-16.

E-post: gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Västra kyrkogården,