Tvättning av gravsten

Kyrkogårdsförvaltningen i Göteborg erbjuder miljövänlig tvättning av gravstenar.

Vi använder enbart vatten och högtryckstvätt, kompletterad med manuell borstning på känsliga partier, t.ex. vid förgyllningar och graverade texter.

Alger, lavar, och mossor växer ofta på gravstenar som inte rengjorts på lång tid, särskilt på gravar som vetter mot norr eller under skuggande träd. På bilden ovan visas hur vi med högtryckstvätt rengör en gravsten från alger, lavar och mossor.

På gräsgravar tvättar vi så nära gräset som möjligt. För att kunna göra rent överallt, gräver vi bort sand/flis närmast gravstenen och  i förekommande fall även runt gravramen.

Vi tar emot beställningar hela året, men genomför tvättningen av gravarna samlat på hösten, efter avslutad blomsäsong.

Se information om gravtvätt för din grav och beställ direkt här på svenskagravar.se.
Sök upp den grav det gäller och välj sedan meny ”Beställ gravskötsel”. Där får du upp de alternativ och priser som gäller för just denna grav.

Priset för gravtvätt ligger på 630:– eller 930:– beroende på gravsten/gravanordning. På svenskagravar.se kan du se vilket som gäller.

För kompletterande information om och beställning av gravtvätt, kontakta vår expedition, tel: 031-731 80 80, knappval 1

GravSkötsel-expeditionen

Vi svarar på alla frågor om skötsel av gravar, utbud/sortiment av växter samt olika former av skötselavtal.

Ring tel: 031-731 80 80. Tryck 1 för hjälp med frågor kring gravskötsel - vardagar kl. 9-12, 13-16.

E-post: gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Västra kyrkogården,