Kundundersökning om gravskötsel

För ett tag sedan genomfördes en kundundersökning om gravskötsel. Resultatet visar på nöjdhet - men också att informationen gällande utbud och service ska öka.

Av tusen tillfrågade svarade hela 637 kunder på enkäten. I svaren finns kommentarer som visar på att det finns olika önskemål:

- En del vill ha mer information kring erbjudanden och aktuella nyheter
- Flera vill ha större variation i blomutbudet
- De flesta tycker att skötseln är bra och tillräcklig
- Många tycker att priserna på blommor är för höga
- Vetskapen är dålig kring vad som ingår i priset - inte bara blomman kostar
- Det kom bl.a. önskemål kring rengöring av gravsten

Sammanfattningsvis kan man säga att informationen gällande utbud och service ska öka samtidigt som vi måste förklara prisvärdheten bättre.

GravSkötsel-expeditionen

Vi svarar på alla frågor om skötsel av gravar, utbud/sortiment av växter samt olika former av skötselavtal.

Ring tel: 031-731 80 80. Tryck 1 för hjälp med frågor kring gravskötsel - vardagar kl. 9-12, 13-16.

E-post: gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se

Besöksadress: Västra kyrkogården,
Sven Brolids väg 35, 414 73 Göteborg

tvätt av gravsten

Kyrkogårdsförvaltningen erbjuder en miljövänlig tvättning av gravstenar, där vi enbart använder vatten och högtryckstvätt, kompletterad med manuell borstning på känsliga partier, t.ex. vid förgyllningar och graverade texter.

På bilden ovan visas hur vi med högtryckstvätt rengör en gravsten från alger, lavar och mossor.

För att kunna göra rent överallt, gräver vi bort sand/flis närmast gravstenen och  i förekommande fall även runt gravramen.

Vi tar emot beställningar hela året, men genomför tvättningen av gravarna samlat på hösten, efter avslutad blomsäsong.

Normalstor gravsten, 630:–*
Stor gravsten, 930:–
Gravsten, inkl. ram, 930:–**

* normalstor stående eller liggande sten, mått ca 60 x 80 cm