Örgryte kyrkogårds gröna miljö med gravar i markplan och en kulle samt höhghus i bakgrunden
Foto: Hasse Jonsson

Hösten kommer till kyrkogårdarna

Höst betyder att många vattenposter stängs av och för några höststädning.

Sommarvatten stängs

Från och med 15 oktober startar arbetet med att stänga av sommarvattnet på våra kyrkogårdar. Tidpunkten är väderberoende.

På många kyrkogårdar är vattentillgången begränsad under vinterhalvåret. Kyrkogårdsförvaltningen använder generella datum för påkoppling 15/4 respektive avstängning 15/10 av våra sommarvattenposter. Det finns även vattenposter som är öppna åretrunt på många kyrkogårdar.

Höststädning

Information gällande gravar med skötselavtal:

Arbetet med höststädning påbörjas första veckan i oktober på samtliga kyrkogårdar. Sommarblommor tas bort och därefter inleds arbetet med smyckning inför vintern. Detta rör enbart gravar med skötselavtal.

För frågor om gravskötsel:

För beställningsfrågor hänvisas till svenskagravar.se (beställningar nu gäller 2021) eller Skötselexpeditionen 031-731 80 80, knappval 1 telefontid vardagar kl 9-12, 13-15 E-post: gbg.gravskotsel@svenskakyrkan.se