Svenska kyrkan i Göteborg

Svenska kyrkan i Göteborg Besöksadress: Stora Nygatan 1, 41108 GÖTEBORG Postadress: Box 1526, 40150 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7318800 E-post till Svenska kyrkan i Göteborg Webbplats

Kyrkans jourtjänst och Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med kan du kontakta Kyrkans jourtjänst eller Jourhavande präst. Den som tar emot ditt samtal har tystnadsplikt och du kan vara anonym om du vill.

Kyrkans jourtjänst

I Jourtelefonen och SOS-brevlådan blir du mött med förståelse, respekt och acceptans, oavsett vem du är, hur du har det, oavsett t ex sexuell läggning eller trosuppfattning. Vår uppgift är att lyssna till det svåra, att ge stöd och tröst utan att tvinga på dig våra egna råd eller lösningar. Det viktiga är vad du har behov av att prata eller skriva om, inte vad vi själva tycker och tänker.

Ring Kyrkans Jourtjänst 031-800 650, Jourtelefonen är öppen vardagar kl 13-21 och lör-sön-helgdag16-21 varje dag, året om.

eller skriv till SOS-brevlådan direkt via webben

Till Kyrkans jourtjänsts hemsida

Jourhavande präst finns tillgänglig via 112 mellan kl 21.00-06.00 varje dygn året runt. När du ringer Jourhavande präst så får du prata med en präst från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning att tjänstgöra i jouren. Prästerna har tystnadsplikt.