Föreläsning i Gnosjö församlingshem måndag 25/3 kl.18.00.

Läs mer....

Måndag den 25 mars kommer Monica Hellström till församlingshemmet i Gnosjö och berätter om Gnosjö Global och dess arbete.

Under kvällen serveras det våfflor, all behållning denna kväll går till Gnosjö Global. Gnosjö församling kommer också under året att skänka allt överskott från soppluncherna till Gnosjö Global, så var med och bidra genom att äta din lunch hos oss.

VAD ÄR
Gnosjo Global 
Jag heter Monica Hellström och jag brinner för att hjälpa andra människor. Helst dem som verkligen behöver det som mest. Efter ett halvt yrkesliv inom svensk sjukvård och med en passion för volontäruppdrag på utsatta platser föddes idén om att bilda en organisation som kan hjälpa fler. 

 


Platsen jag är född på ligger på andra sidan jorden. Men platsen jag har vuxit upp på heter Gnosjö och ligger stadigt förankrad i den småländska steniga jorden. Här präglas man av vilja att hjälpa till och att hjälpas åt. Man får lära sig att tillsammans är starkare och att ingenting är omöjligt. Det tar bara lite längre tid. 

 


Och nu är tiden inne för Gnosjo Global Association. 

En förening som skapar förutsättningar för hälsa för utsatta människor. En förening som kommer att göra skillnad.

 

Utbildningar:

Sjuksköterska med tre olika vidareutbildningar: Operationssjuksköterska, barnmorska och ambulans- sjuksköterska. 

Utbildning om infektioner och sjukdomar i låginkomstländer - globala infektioner.

Flertalet katastrofmedicinska kurser.

 


Erfarenhet:

Som operationssjuksköterska i Schweiz och på Karolinska Sjukhuset SOLNA 

Som barnmorska har jag erfarenhet av alla discipliner inom kvinnohälsovården, dvs både mödravård, ungdomsmottagning, preventivmedel, BB-vård och förlossningsvård.

Som ambulanssjuksköterska i 8 år inom ambulanssjukvården. Jag har alla specialiteter aktuella.