ACT Svenska kyrkan - Internationellt arbete

Svenska kyrkans internationella arbete har två ansikten - ACT och SKUT.

ACT – är Svenska kyrkans internationella arbete mot fattigdom, förtryck och orättvisor. Alla människor har rätt till ett värdigt liv. Därför finns Svenska kyrkan också internationellt där vi arbetar tillsammans med andra kyrkor och organisationer. Act Svenska kyrkan ger stöd på plats när katastrofen inträffar, stöd i människors kamp för ett bättre liv, arbetar för att påverka beslutsfattare i Sverige och världen. Som kyrka har vi ett unikt globalt nätverk.

Medel till hjälparbete samlas in i Fasteaktionen och Julkampanjen som är de två stora insamlingarna varje år samt i söndagens kollekt som går till olika ändamål.  

Visst är världen orättvis, men du kan göra skillnad! 

​​Om ACT Svenska Kyrkan ​Läs vidare . . .

Det internationella arbetet har tidigare kallats Lutherhjälpen och Svenska Kyrkans Mission, senare Hela Världen och Svenska kyrkans internationella arbete.

Från 5 maj 2019 samlas allt under namnet Act Svenska kyrkan.

SKUT – är Svenska kyrkans församling i utlandet för dig som är ute och reser och vill ha någon att prata med på ditt eget språk. Det kan handla om livet, relationer, det som händer i världen eller om Gud.

På sin hemsida skriver SKUT: ”Att vara kyrka för de svenskar som är bosatta eller bara tillfälligt vistas utomlands. Att vara en folkkyrka, som vill ta ansvar för medlemmar och andra som vistas i våra församlingar.”

​Om SKUT Läs vidare . . .

 

Har du frågor kring det internationella arbetet i Gnosjö församling kontakta:

Thomas Bengtsson

​Mobil: +46706982632

Epost: thomas@itoffice.se