Välkommen att se arbetet!

Under hösten 2020 pågår en rengöring av kyrkans väggar. Det går bra att titta in men gudstjänstfirande och övrig verksamhet flyttar till andra lokaler.

Kyrkans öppettider under perioden
Måndag-fredag 09.00-15.00

Beslutet att tvätta kyrkans innertak och väggar fattades av Kyrkofullmäktige 25 juni. Konservator Gabor Pasztor som är konsult och ledare för arbetet berättar varför.
- Partiklar från kläder, hud, grus, sot, med mera, yr runt i kyrkorummet, vilket är helt naturligt eftersom vi lever och rör oss där. Men ”molnet” lägger sig som en hinna på väggarna och nu krävs en varsam rengöring för att bevara och lyfta fram de vackra målningarna.
Verksamheten i kyrkan pausar under tiden men man är varmt välkommen att se hur arbetet pågår. Och gudstjänsterna firar vi i Rinkaby och Lillkyrka kyrka.

Koret i Lillkyrka kyrka

När Glanshammars kyrka stängs tillfälligt i höst får vi fler chanser att se det vackra koret i Lillkyrka kyrka. Det förgyllda altarkorset sattes upp 1781. Målningarna i pastellfärg är från 1915 och altaret i glanshammarsmarmor uppfördes 1959.