Triumfkrucifix på korpelarens östra sida
Det mindre krucifixet på pelarens östra sida, hängandes mot altaret, har troligen hängt i någon av de tidiga kyrkornas triumfbåge (öppningen mellan kor och långhus) tidigare. Det är tillverkat i Sverige under 1200-talets andra hälft. Krucifixet är tydligt gotiskt, med gotisk dekor och form.
Triumfkrucifix på korpelarens västra sida
Det större krucifixet på pelarens västra sida, hängandes mot kyrkans ingång, har troligen även det hängt i kyrkans triumfbåge. Figuren föreställande Jesus är tillverkad i Sverige under slutet av 1300-talet. Korset däremot är tillverkat under 1500-talet. De är båda utförda i gotisk stil. Selma Lagerlöf sägs ha varit en stor beundrare av detta krucifix och besökte kyrkan 1933. Hon påbörjade utkast till en novell med krucifixet som inspiration, var av ett utkast sägs ha börjat såhär:
O Jesus, o Herre, det har aldrig fallit mig in att tro att en bild av dig skulle kunna göra underverk även om jag såg dig framträda i strålande skönhet eller i rörande elände och försmältande av medlidande. Jag har aldrig kunnat tro att marmor eller trä eller ett stycke målad duk, därför att de omgestaltas till dina drag, skulle ha makt att räcka mig en hjälpande hand.
(Källa: Selma Lagerlöf, Volym 2 av Elin Wägner)