Foto: Maria Wiss

Saknadsträd

Spirar med allt vi saknar

När vi inte längre kan samlas till gudstjänst, så försöker vi finna nya vägar för att uttrycka vad vi känner och vad vi längtar efter.

Kyrkan i Gislaved står öppen mån- fre. 08-16, och nu under Corona märker vi att ganska många kommer in i kyrkan för att tända ljus. Många känner sig ensamma och isolerade, men vet att man kan gå in i kyrkan en stund. Eller man jobbar hemma och går en runda på lunchen och slinker in i kyrkan.

Nu kan man också mer konkret formulera sin bön, sin längtan eller kanske bara ett namn, på lappar och hänga upp i trädet. De gröna lapparna får symbolisera löv och blommor som klär det nakna trädet och får det att spira. Det spirande trädet står för hoppet om att vi en dag ska kunna återgå till det normala.
Under lördagens HELGEMÅLSBÖN ber vi i förbönen för alla trädets ”löv och blommor”.