Konfirmand 2019-2020

Informationsträff för dig och dina föräldrar 12 juni kl. 17.30 i Gislaveds församlingshem. Då kan ni ställa frågor och få veta mer om året. Den kvällen kan du lämna in din anmälan.

Hej! Vill du konfirmera?
Konfirmation betyder bekräftelse och det som bekräftas är Guds löfte från dopet. Du är sedd och älskad av Gud. Under konfirmandtiden har du tillfälle att själv och tillsammans med andra prata om och fundera över frågor om livet, tron, relationer till familjen, vänner och Gud. Vi kommer träffas på onsdagar.

Så mycket mer!
Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmationen är så mycket mer. Så mycket mer än bara roligt äventyr. Så mycket mer än bara samtal, lekar, sport och musik. Mer än trevliga nya kompisar. Mer än bibelsnack, god mat och presenter. Det är helt enkelt så mycket mer. Testa så får du se!

Frågor? och svar!

jag är inte döpt - kan jag inte vara med då?
Du kan självklart vara med även om du inte är döpt. Däremot måste du vara döpt för att bli konfirmerad. Döpt kan an du bli någon gång under konfirmandåret. Det är många konfirmander som döps under konfirmandåret. Man bestämmer själv om dopet skall vara tillsammans med kompisarna i gruppen eller med familjen.

får jag vara med om jag inte tror på Gud?
Att inte tro på Gud är inget hinder för att vara konfirmand. Under konfirmand tiden har man chansen att få veta mer om kristen tro och vad den innebär, sedan kan man själv ta ställning till om man vill bekräfta sitt dop eller inte.

hur ser konfirmandåret ut?
Du kommer att vara med om samtal, diskussioner där du får fundera över vem du är och vad du tror. Du kommer träffa nya människor och kanske få vänner för livet. Du kommer lära dig om bibeln, Jesus och kristen tro. Du kommer att få vara med om att förbereda, genomföra och gå på gudstjänst och även åka på läger.

hur går konfirmationen till?
Under året kommer vi börja förbereda konfirmationsgudstjänsten. I den kommer du och de andra konfirmanderna att redovisa en del av det ni lärt er under konfirmandtiden genom ex. drama, sång, musik och bildspel.

Har du frågor eller funderingar går det bra att höra av sig till Maria Rickardsson eller Per-Erik Åkermo