Internationellt arbete

Diakonin i Gislaved kommer att hjälpa och stödja skolbygget i Palam i Indien.

Palam skolbyggnadsprojekt.
Vi har samlat pengar till skolbygge i Palam Rural Centre sedan 2010 och har lyckats nå mer än 600 000:- och det har räckt till klassrum för alla femteklassare 2012 och till stommen för 24 högstadieklassrum. Här är de första klassrummen som de första sjutton kastlösa, oberörbara barnen från byn Veerapandi kunde påbörja sin skolgång i 2004. Med tiden har antalet elever ökat till att idag omfatta mer än 500 elever och när de nya byggnaderna står färdiga hoppas man kunna ta emot cirka 1000 elever.

Skolan har hittills kunnat finansieras genom tillverkning av tvålar som, genom att de är Fair Trade-certifierade, säljs över hela världen. De finns att köpa i församlingens Sackeusbod som ligger i församlingshemmet. Där står också ständigt en sparbössa med insamling till skolbygget. Framförallt innebär skolan och dess utbildning mycket för de indiska kastlösa flickorna, vars enda möjlighet att bli respekterad och accepterad är om de får utbildning, yrke och därmed försörjningsmöjligheter. Ge en gåva och köp tvålar så bidrar du till fattiga, kastlösa indiska barns möjlighet till en ljusare framtid.