Information om Coronaviruset Covid-19

GLADA NYHETER. Från och med 1 juni får vi åter igen öppna upp våra kyrkor för lite större samlingar. Om inget oförutsett inträffar så får vi om storleken tillåter vara 50 personer på en gudstjänst. Detta gäller även begravning, dop och vigsel. Se mer info nedan.

På presskonferensen 210512 med Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelades flera goda nyheter som berör oss som kyrka.

Utifrån rådande smittskyddsläge och för att bli mer träffsäkra i de begränsningar som bland annat drabbat oss som kyrkor och församlingar föreslås att:

• Upp till 50 personer kan mötas inomhus om man har anvisad plats eller det går att hålla avstånd.

• Upp till 100 personer kan mötas utomhus även om deltagarna inte har sittplats.

• Upp till 500 personer kan mötas om man har anvisad sittplats eller det går att hålla av stånd.

För offentliga tillställningar inomhus gäller anvisad sittplats med max 4 personer i varje sällskap och med avstånd till varandra. Detta medför att vi inte kan ta in upp till 50 personer i de mindre kyrkorna. Ingen anmälan kommer att behövas till våra gudstjänster efter 1 juni.

Det är fortsatt viktigt att hålla avstånd vid ut och ingångar, samt en god handhygien.

Fram tills 1 juni fortsätter vi vid max 8 deltagare och anmälan.

Öppenkyrka med personal på plats på vissa orter och under vissa tider.

Våra kyrkor har delvis ändrade öppettider, för att möjliggöra besök för enskild andakt och stillhet.

Själaringning som vanligt. Kyrkan öppen för besök

Vi hänvisar återigen till våra digitala  sändningar som finns på  pastoratets hemsida www.svenskakyrkan.se/gislaved.

Det finns nu information om Covid-19 på flera olika språk. https://www.1177.se/jonkopings-lan/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/covid-19-other-languages/

Länk till Myndigheten för stöd till trossamfund, länken tar  er till videon på olika språk från trossamfundsledare som kan vara bra att dela till era medlemmar.

Kan vara extra viktigt nu under dessa religiösa högtider.