Barn och ungdom i Getinge-Rävinge

Att levandegöra kyrkans budskap både genom lek och undervisning och därigenom skapa en naturlig grund för ett aktivt deltagande i kyrkans verksamheter livet igenom.

För kontinuerlig information gilla gärna församlingens sida på facebook:
”Getinge-Rävinge församling”

Kom och var med oss i höst! I våra olika grupper händer massor av roligt, lek, pyssel, sång, samtal, träffa nya kompisar mm. Alla grupperna är kostnadsfria.
Vi startar v.36 och håller igång till v.50. Uppehåll v.44 för höstlov.
För att kunna erbjuda en så jämlik och så hög kvalité som möjligt i hela vårt
pastorat har vi till hösten gjort ändringar med tider och dagar.

Öppen förskola (0-5 år med vuxen)
Onsdagar kl 9.00–11.30.
En träffpunkt där du kan knyta nya kontakter och dela gemenskap med andra barn och vuxna. Här finns möjlighet att pyssla, leka, sjunga eller bara vara. Fika 20 kr.
Kontakt: Karin Norrman

Juveler och Briljanter (F-klass-åk 5)
Onsdagar: F-klass-åk 3 kl 13.30–16.15
Åk 4-5 kl 14.45–17.15
I verksamheten ingår både barnkör och skapande verksamhet (pyssel, drama och lekar mm). Båda verksamheterna är på onsdag eftermiddag och de flesta är med i båda, men det går att vara med i bara den ena delen. Hör av dig för exakta tider i så fall.
Vi hämtar på skolan och bjuder alla på mellanmål.

Har man i åk F-3 inte möjlighet att bli hämtad kl 16.15 finns möjlighet att stanna kvar till 17.15
Juvelerna och Briljanterna medverkar även vid våra familjegudstjänster några söndagar per termin.
Kontakt: Stine och Elvira

Ungdomskör – Ungdomsgrupp (åk 6 och uppåt)
Nu startar vi en ungdomsgrupp på måndagar i Getinge församlingshem. Gruppen vänder sig till alla ungdomar i Getinge, Rävinge och Kvibille, men du är förstås välkommen om du bor någon annanstans också.
Man kan komma direkt efter skolan och hänga i våra lokaler, fika, spela spel mm. Du kan också få lite hjälp med läxor om du behöver.

Kl 16–17 är det Ungdomskör för alla ungdomar i pastoratet. Vi sjunger blandad repertoar, både på engelska och svenska. En del klassiska sånger men mest lite modernare låtar. I våras sjöng vi bla låtar av Ed Sheeran, Smith &Tell och Coldplay. Vi sjunger även i stämmor. Ungdomskören framträder i gudstjänster några gånger per termin och i det stora Luciatåget i Getinge. Missa inte möjligheten att vara med om det! Kontakt: Elvira

Kl 17–19.30 blir det Ungdomsgrupp med lekar, pyssel, filmkvällar, matlagning och mycket annat kul. Tag med en kompis och kom och testa! Ingen anmälan behövs.
Kontakt: Stine och Elvira

Läs mer om våra olika konfirmationsgrupper. Klicka här

Gudstjänster

Under våren firas gudstjänster med olika teman och där ovanstående grupper deltar på olika sätt. Mer information kommer till medverkande grupper.