Vandringsfolket

Pilgrimsvägen Skåne Blekinge firar 10 år

Under våren 2019 firar vi att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller tio år.
Vi samlas för att vandra våra leder, samtala om pilgrimsliv och andlig hälsa och fördjupning, kristen tro och rättvisa, fred och solidaritet med skapelsen. Temat för jubileet är Vandringsfolket.

Firandet pågår 16 maj-2 juni 2019. Självklart bjuder vi in alla som vill vara med. Det finns så mycket att vara tacksam över: alla pilgrimer som vandrar våra pilgrimsvägar och alla kyrkor, församlingar och gästfria människor som öppnar upp sina dörrar och hjärtan längs vägen. Firandet avslutas med en stor gudstjänst präglad av fest och tacksägelse i Domkyrkan.

Vandringarna - uppstart 16 maj 2019

Med start från sju olika platser vandras merparten av pilgrimsvägen. Alla möts vid Domkyrkan den 2 juni.
Första gruppen samlas den 16 maj i Karlskrona och börjar vandringen den 17 maj. Under de följande dagarna startar gruppen från Kyrkhult, från Smålandsgränsen mellan Markaryd och Skånes Fagerhult, från Trelleborg, Höör och från Malmö. Alla vandringar presenteras etappvis på hemsidan.
Vandringarna planeras och genomförs med hjälp av de lokala pilgrimsförsamlingarna och stiftets pilgrimsledare. På hemsidan finner du också praktisk information om mat och boende med mera. Du kan välja att vandra en dag eller flera, beroende på förmåga, tid och lust. Det kommer också finnas möjlighet att vandra i en teckenspråkig grupp och eventuellt att pilgrimscykla mellan Österlen och Lund.

Firandet kring Domkyrkan - 28 maj-2 juni 2019

28 maj-2 juni pågår firandet av tioårsjubileet med ett fullspäckat program i och runt domkyrkan. Vi samlas för att be för pilgrimerna som är på väg, men vi kommer också att erbjuda fördjupning och inspiration för alla: barn och ungdomar så väl som ideella och anställda. Vi får reflektera tillsammans kring pilgrimens längtansord och många olika möjligheter att vandra i Lund erbjuds, från barnvagnsvandring till ”Vandring till heliga platser” och ”Livsmodets väg”. Hela jubileet firas i en ekumenisk anda i samarbete med Lunds kristna råd. Medverkar gör bland annat KG Hammar, Hans-Erik Lindström och Martin Lind.

Jubileet arrangeras i samarbete mellan Pilgrimscentrum i Lund, Lunds Domkyrkoförsamling och Lunds pastorat, Lunds stift och stiftets alla pilgrimsförsamlingar, Lunds kristna råd och SENSUS.

Hela programmet kan du se på hemsidan www.pilgrimsvagen.se