Foto: Anders Gustafsson

Kallställning av kyrkor

Från december kommer Lyngby och Gödelövs kyrka inte värmas upp

Precis som övriga samhället så ser vi över vår energiåtgång och sparar där vi kan. Vi byter fönsterlister, sänker inomhustemperaturer med mera.

Kyrkorådet har fattat beslut om att Lyngby och Gödelövs kyrkor inte kommer att värmas upp under vinterhalvåret, utan hålla en låg temperatur.

Vi kommer inte att fira gudstjänst i kyrkorna utan dessa firas i Genarps kyrka. Man kan fortfarande boka begravning, dop och vigsel i Lyngby och Gödelöv men då får man vara beredd på att det kan vara lite kyligt och ta på sig mer kläder. En grundvärme kommer att finnas för att skydda inventarierna.

För frågor kontakta kyrkoherde Hanna Mansten, tel. 040-31 56 02 eller kyrkorådets ordförande Marianne Blad, tel. 0739-87 44 51.