En vit adventsstjärna lyser upp ett fönster.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Ljus i Genarp lördag 26/11 och första advent söndag 27/11

Tillsammans lyser vi upp Genarp!

Ljus i Genarp 26 november - detta händer i Genarps kyrka

Krubbor som lyser:
Välkommen in i en nedsläckt kyrka med många mysiga ljus. Här finns flera krubbor i kyrkans skrymslen och vrår. Men hur många änglar kan du hitta i krubborna? Räkna! Vi lottar ut en vinnare!

ACT-shop:
Stöd vårt arbete genom att köpa lotter, örhängen, servetter eller något stickat. Alla pengar går till bistånd och diakoniarbete, till stöd för människor i utsatta situationer och till ACT-Svenska kyrkan.

Kvinnor-Ljus i Genarp:
I samarbete med FemNet lyfter vi fram kvinnors historia genom att sätta lyktor och en liten skylt med en berättelse vid några gravar denna helgen. Man kan gå en liten runda på kyrkogården och läsa berättelserna vid gravarna (ficklampa finns att låna) men man kan också läsa berättelserna inne i kyrkan.

Sånger om ljus & änglar:
Kl. 19.15 sjunger Alexander Standar mfl. tillsammans med diskantkören sånger om ljus & änglar

Söndag 27 november

Första söndagen i advent - bibeltexterna handlar om ”Ett nådens år”

Kl. 11.00 Festmässa i Genarps kyrka
Vi firar in vårt nya kyrkoår med stämningsfull musik, lussekatter, stråkkvintett och bön.
Med kyrkokören Lux Nova, Hanna Mansten, präst och Kerstin Larsson, kantor

Start för Svenska kyrkans julinsamling ”Bryt en tradition”.

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent

Adventstiden är en glad tid när vi väntar på att fira att Jesus föddes. Ordet advent betyder ankomst – vi väntar på någon som ska komma. Läs mer om advent och vad bibeltexterna i kyrkan handlar om under adventstiden.

Bryt en tradition - Julinsamlingen 2022

Tvångsäktenskap, könsstympning och andra övergrepp krossar drömmar och slår sönder liv. Det är hög tid att bryta skadliga traditioner. Var med i kampen för allas rätt till ett värdigt liv!