Prata med oss

Till innehållet

Svenska kyrkan i utlandet behöver ditt stöd

Var med och bidra till gemenskap för och omsorg om svenskar utomlands. Ge en gåva, handla smycket silverdroppen i webbshopen och ge en minnes- eller hyllningsgåva.


STÖD SVENSKA KYRKAN I UTLANDET   

Ibland behöver vi också utomlands en plats där vi känner oss hemma och kan tala svenska. Svenska kyrkan i utlandet finns till för utlandssvenskar, turister, studenter, au-pairer och sjöfolk.  

Utlandskyrkan arbetar som en församling i Sverige. Gudstjänsten står i centrum och omsorgen om medmänniskan är en viktig del i arbetet. Personal och frivilliga besöker svenskar på sjukhus, ombord på båtar och i fängelser.  

Under sommaren möter Svenska kyrkans nattvandrare på Cypern tusentals svenska ungdomar. Bild: Dag Folkestad
  • Våra kyrkor och mötesplatser utomlands får varje år cirka en miljon besök. Under ett år genomförs tusentals sjukhusbesök, hembesök och fängelsebesök.

  • Vi nattvandrar och delar ut varannan vatten till ungdomar på semester, och stöttar när någon blivit rånad. När det otänkbara sker och det sociala skyddsnätet är långt borta, blir utlandskyrkans ett viktigt stöd i en utsatt situation.  

  • En annan viktig roll som Svenska kyrkan i utlandet har är att fungera som stöd vid kris och katastrof. Svenska kyrkan finns ofta på plats när det svåraste inträffar, vid terrordåd och tsunamis. 

För det arbetet är vi beroende av gåvor. Tack för ditt stöd!

På bilden ovan är diakon Björn "Böna" Wennerstrand på väg att besöka en fängslad svensk i Thailand. En viktig del av arbetet för Svenska kyrkan i utlandet är besök och samtal med människor som är, eller känner sig, utsatta eller isolerade.

Ett medmänskligt bidrag varje månad

Med din månadsgåva bidrar du till att stötta medmänniskor, oavsett om det handlar om krishantering eller behovet av ett andligt vardagsrum i vardagen.  

Bli månadsgivare!

Med din gåva till Svenska kyrkan i utlandet gör du skillnad för den som behöver det som mest genom sjukbesök, fängelsebesök och hembesök.

Vi möter ungdomar och erbjuder möjligheten att fira gudstjänst på svenska. Anmäl dig idag!

Ladda ned medgivande till betalning via autogiro! Du fyller i blanketten, skriver ut och skickar in portofritt. Som välkomsthälsning skickar vi dig en rockslagsdroppe i silver! 

 

ge till svenska kyrkan i utlandet

Swish: 9016031
Plusgironummer: 90 16 03-1
Bankgironummer: 901-6031
Inbetalning från utlandet
SWIFT/BIC: NDEASESS
IBAN: SE25 9500 0099 6026 0901 6031 

Svenska kyrkan i utlandet kontrolleras av Svenska insamlingskontroll.

 

beställ smycket droppen

Droppen är ett populärt smycke att ge bort vid bland annat dop och konfirmation.

Det är ungefär 35 år sedan Bengt Blomgren formgav droppen med det ”inspeglade” korset. Sedan dess har den varit en symbol för Svenska kyrkan i utlandet.  

När Du köper och ger en droppe till ett dopbarn, en konfirmand, en maka eller en vän ger du också en gåva till Svenska kyrkan i utlandet.

Droppen finns i två olika storlekar, den lilla dopdroppen och det större hängsmycket, båda i silver. 

Beställ droppen och annat material från vår webbshop.