Strålande jul

I över tio år har vi haft det stora nöjet att bjuda in till Strålande Jul i Domkyrkan. Traditionsenligt möter vi två solister som tillsammans med Göteborg Wind Orchestra och Brunnsbo Musikklasser ger oss en stämningsfull julkonsert, rik på vacker julmusik i alla dess former. I år dirigeras konserten av Jerker Johansson. Solister Anna-Lena Persson och Hani Arrabi , Jerker Johansson dirigent. Torsdag 20 december kl. 17 och 20, fredag 21 december kl. 17 och 20.

Solister

Sopranen Anna-Lena Persson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och knuten till Göteborgsoperan sedan 2005. År 2003 vann hon den fjärde internationella tävlingen för Wagnersångare i Bayreuth och tilldelades också publikens specialpris för bästa sångerska. På Göteborgsoperan har Annalena Persson gjort en mängd roller såsom Sieglinde i Wagners Valkyrian – en roll hon fick tidskriften Operas pris för Madame Butterfly, Kundry i Parsifal, Tatjana i Eugen Onegin, titelrollen i Elektra, Elisabeth i Don Carlos, Salome, Den främmande furstinnan i Rusalka och Isolde i Tristan och Isolde. Hon har framträtt på Kungliga operan, Welsh National Opera samt i operahusen i bland annat Seattle, Sardinien, Esbjerg, Köln och Welsh. Hon har även gjort bejublade framträdanden med bland annat Chicago Symphony Orchestra och Göteborgs symfoniker.

Hani Arrabi är uppvuxen i Växjö där han varit en del av kulturlivet sedan barnsben i musikaler, revyer, shower och teateruppsättningar. Efter gymnasiet började han studera på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är nu en frilansande musikalartist. Han har redan framträtt i musikaler som West Side Story, Cats, Hairspray, Aspects of love m fl. Under de senaste åren har han medverkat i julkonserter, Romeo och Julia, musikalerna Passion och Les Misérables på Kulturhuset Spira i Jönköping.

Läs mer på Göteborg Wind Orchestras hemsida!