GULD - en kurs i kristen tro och liv

Nu finns möjlighet att få en nystart i livet och upptäcka mer av Gud och dig själv. Sommarens kurs börjar den 18 juli.

Välkommen till en kurs som riktar sig till dig som vill ta reda på mer om kristen tro oavsett om det beror på en allmän kulturell vetgirighet eller ett eget andligt sökande. Det är en kurs som riktar sig till dig som vill förkovra dig för första gången eller på nytt i grunderna för kyrkans tro och liv. Det är en kurs för för dig som vill göra en nystart i ditt liv och upptäcka mer om dig själv, dina värderingar och mönster i livet. Den riktar sig också till dig som är vuxen och funderar över dop eller konfirmation.

Kursens upplägg

Kursen är upplagd så att du kan välja hur, när och i sällskap med vilka du vill göra den. Det finns tre olika alternativ och du anger vilket du är intresserad av i din anmälan.

Väg 1: Gör kursen i en grupp på bestämd tid och plats (se baksidan för grupper i din församling).

Väg 2: Gör kursen på hemmaplan tillsammans med någon.

Väg 3: Gör kursen själv och samtala med en präst i församlingen vid några tillfällen.

Oavsett vilken väg du väljer genom kursen ingår alltid:

1. Inledande enskilt samtal med kursledare
2. Åtta föredrag (läggs upp på domkyrkoförsamlingens hemsida) och möjlighet till en stilla dag eller retreat.
3. Reflektionsövningar för eget bruk.
4. Samtal i gruppen eller med dina medvandrare
5. Avslutande samtal med kursledare med utvärdering och orientering om du önskar gå vidare i församlingsgemenskap, eller dop och konfirmation.

I domkyrkoförsamlingen ges GULD-kursen onsdagar 18 juli - 12 september kl 18.15-20.00 i Domkyrkan.

Detaljerat schema får du när du anmäler dig.

Anmäl dig till Domkyrkans kurser till
Josefine Callenberg, kursledare på e-post
Josefine Callenberg
eller på telefon 031-731 88 95.
Uppge telefonnummer, namn och födelsedatum.

guld

Om bilder och språk, dikt och verklighet. Om berättelser och vårt formande av vår tillvaro.

guldfot och guldkalv

Om människans värde och värdighet och längtan efter kontroll.

grävande efter guld

Möten med Gud och Jesus och det andliga.

allt är inte guld som glimmar

Om den gyllene regeln och den högsta vinsten. Om inre och yttre skattjakter, om vägval och urskillning.

tiga är guld

Om bönen som samtal och om språk för det inre.

göra guld

Om meditation, mindfulness och andhämtning och om den möjliga vägen igenom svårigheter.

guld?!?

Om kyrkans prål och gudstjänstens form. Om församlingen och livsmeningar.

detta är ju…

Om lärande liv och urskillningens konst, om vägval och medvandrarskap.

Under kursen berör vi

bland annat berättelser som formar vår tillvaro, tillit och längtan efter kontroll och möten med Gud, Jesus och tillvarons andliga dimension. Vi funderar över våra inre och yttre skattjakter och kyrkans prål. Vi talar om gudstjänsters form och bönen som samtal, den gyllene regeln och vad som påverkar de livsval vi gör. Det blir intressant, tankeväckande och om du så önskar, kanske också omvälvande.

Josefine Callenberg

Göteborgs domkyrkoförsamling