Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrkoförsamling Besöksadress: Kyrkogatan 28, 41115 GÖTEBORG Telefon: +46(31)7316130 E-post till Göteborgs domkyrkoförsamling Webbplats

Göteborgs domkyrkoförsamling

Göteborgs domkyrka har en rik och engagerad verksamhet med minst elva gudstjänster i veckan, konserter varje fredag och lördag, utställningar, stora uppsättningar körverk, barnens katedral och mycket mer. Till församlingen hör också Mariakyrkan som är en omtyckt kyrka för dop, vigsel och begravning.

Trumpetare på taket! Klassiska klanger och höga toner ljuder från domkyrkans tak, från klassiskt till folkmusik, från sakralt till profant. Varje lördag kl. 11.30 från 2 juli till 20 augusti.

Tornmusik

Varje torsdag och lördag kl.14 från 2 juli till 20 augusti.

Tornvisning

Vill du får nya perspektiv och se staden ur en annan vinkel? Tag de 157 stegen upp i domkyrkans torn tillsammans med en kunnig guide. 20 kronor kostar det, som genom diakonernas försorg blir till blöjor, pasta, filtar, tvålar, skor... Varje torsdag och lördag kl.14 från 2 juli till 20 augusti.

Varje fredag och varje lördag kl. 12 året om kan du njuta av skön musik i domkyrkan. Fredagsmusiken med sitt lätta anslag, en halvtimmes orgelmusik, en kort andakt får man också. Och så lördagsmusiken, stycken hämtade ur den rika skatt kyrkomusik och annan klassisk musik. Dessutom höga klanger från domkyrkans torn varje lördag kl 11.30 från 2 juli - tornmusik med trumpetarna Salomon och Samuel Helperin.

Sommarens konserter

Göteborg har hedersuppdraget att arrangera det tjugoförsta nordiska kyrkomusiksymposiet som ordnas vartannat år i en nordisk stad. I domkyrkan ges flera fina konserter.

Nordiskt kyrkomusiksymposium

Ta kontakt med församlingen på telefon eller e-post om du vill boka kyrklig förrättning eller nå personalen. Expedition på Kyrkogatan 28.

Kontakta oss

Kontakta bokningscentralen och boka tid för dop, bröllop och begravning. Bokningscentralen svarar på frågor som rör kyrkliga förrättningar i tio kyrkor i centrum.

Boka dop, vigsel och begravning i domkyrkoförsamlingen