Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Gävle Besöksadress: Kaplansgatan 1, 80320 GÄVLE Postadress: Box 1423, 80138 GÄVLE Telefon:+46(26)170400 E-post till Svenska kyrkan i Gävle

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vuxenkonfirmation

Vuxenkonfirmation

Vi vänder oss till dig som inte konfirmerades som tonåring och till dig som vill göra om konfirmationstiden! Att konfirmera betyder att bekräfta. I kyrkan betyder konfirmera att man bekräftar sitt dop. Du som inte är döpt och vill konfirmera dig döps under konfirmationstiden eller vid själva konfirmationsgudstjänsten. 

Varför startar vi en grupp för vuxna? Är inte det där något som man gör när man är 14 år? Det finns egentligen ingen given ålder för konfirmation. Hos oss har traditionen blivit att det är när man är 14-15 år. Tanken är då att man döps som liten men att man sedan går i konfirmationsundervisningen (dopundervisning) och fördjupar sig i trons liv.

Idag väljer många föräldrar att inte döpa sina barn. Då kan man istället fatta ett eget beslut att döpas senare i livet. För andra är det kanske så att man inte känner sig mogen för de stora frågorna i livet när man är 14 år men att intresset väcks när man blivit äldre.  

Vad ska vi göra under konfirmationstiden?
Vi kommer bl a att samtala kring ämnen som Gud, kyrkans historia, bön, våra kyrkliga högtider, de 10 budorden (som kan vara långt mer intressanta än de verkar!), Jesus, gudstjänsten, samt ta oss an Bibeln med hjälp av den moderna bibelforskningen. Du och dina tankar kommer att mötas med respekt. Vi kommer inte att prata om Gud som en gubbe på ett moln, men vi kommer att prata om livet och kärleken som vi alla söker. Om själens hälsa och om en tro som håller att leva och dö på. Konfirmationstiden blir en tid som fokuserar på det inre.  

Ledare: Linda Bodin Sporre, präst 
Kostnad: Ingen (betalas av kyrkoavgiften som alla medlemmar i Svenska kyrkan betalat)  
Nästa grupp startar 28 januari 2020. Vi träffas ca 10 vardagskvällar 18.30-20.30. Utöver det åker vi på ett helgläger till en av kyrkans lägergårdar. Konfirmation den 26 april. Intresseanmälan och frågor till Linda Bodin Sporre.

Linda Bodin Sporre

Linda Bodin Sporre

Svenska kyrkan i Gävle

Präst, Staffans församling