Kyrkomusiker

Vi söker en kommunikativ och prestigelös kyrkomusiker till östra arbetslaget i Bomhus.

Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Läs mer om oss...

Är du vår nya kyrkomusiker?

Välkommen till Gävle pastorat och östra arbetslaget med verksamhet i Bomhus församling. I Björsjökyrkan, byggd 1993, finns arbetsrum och verksamhetslokaler. Bomhus kyrka från 1907 (med kyrkogård) är mycket populär för kyrkliga handlingar. Dina närmaste medarbetare är, förutom ytterligare en kyrkomusiker, pedagoger, vaktmästare, präster och en familjerådgivare.

I tjänsten är de kyrkliga handlingarna en stor del och även gudstjänster och andakter i våra kyrkor och på äldreboende. Du leder den 100-årsjubilerande Bomhus kyrkokör, en ungdomlig fyrstämmig vuxenkör, som medverkar regelbundet i huvudgudstjänster, musikgudstjänster och vid något musikcafé. I tjänsten ingår också meditativa musikgudstjänster likväl som medverkan i församlingsverksamhet som t.ex. påsk- och julspel.

Som kyrkomusiker ingår du i musikerkollegiet i pastoratet, med en särskilt utsedd musiksamordnare, som jobbar för att få en bättre helhet för musiken i Gävle pastorat. Musikerkollegiet arbetar med församlingsöverskridande samarbeten. 

Personliga egenskaper

Du som söker är självständig, initiativrik och bra på att samarbeta. Du är kommunikativ och prestigelös och har förmåga att skapa bra relationer och delaktighet i ditt uppdrag. Du delar Svenska kyrkans värdegrund och kan bidra till vårt arbete ute på till exempel skolorna. Du är nyfiken och öppen för att pröva nytt samtidigt som du har respekt för traditioner.

Stor vikt vid personlig lämplighet läggs vid tillsättningen av denna tjänst.

Kvalifikationer

Du har kantorsexamen och god orgelvana. Du har också erfarenhet från arbete i Svenska kyrkan.

Omfattning

Heltid. Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Övrigt

Du kommer att ha en placering i Bomhus församling, östra arbetslaget.

Upplysningar lämnas av

Församlingsherde Helena Akne, tel 026-170516, e-post helena.akne@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare

Lärarförbundet Daniel Edoff, tel 017-677436, e-post daniel.edoff@svenskakyrkan.se  

Så ansöker du

Sista ansökningsdag är 10 februari 2020.
Skicka din ansökan till Gävle pastorat gavle.pastorat@svenskakyrkan.se
Märk ansökan med ”P-2020-11”

Intervjuer är planerade till den 18 februari