Svenska kyrkan i Gävle söker församlingspräst

Gävle församling finns och verkar i Gävle. Den gemensamma visionen för Svenska kyrkan i Gävle är att möta människor, att vara djärvt diakonala och att dela tro tillsammans. Vi är många – anställda, förtroendevalda, ideella, alla medlemmar – som arbetar för att Gävle ska bli ett ännu bättre samhälle att leva i. Gävle församling består bland annat av församlingsenheter, kyrkogårdsenheten, förskolenheten, familjerådgivningen, samtalsakuten och den gemensamma administrationen. Vi finns även på sjukhuset, högskolan, förvaret, häktet och anstalten, och vi är cirka 120 anställda.

Om tjänsten
Som församlingspräst kommer du arbeta i ett rikt och varierat gudstjänstliv med många ideella och drivande krafter. Du leder gudstjänster och kyrkliga handlingar, jobbar med barn- och unga samt har god kontakt med församlingsbor.

Du ingår i ett stort arbetslag med många olika kompetenser och som i huvudsak har sin verksamhet i Hemlingby och Andersberg. Du kommer arbeta bl.a. i nyrenoverade Staffanskyrkan.

Kvalifikationer
Du är präst i Svenska kyrkan och vi ser gärna att du har några års erfarenhet av församlingsarbete.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har lätt för att möta människor på ett naturligt sätt i livets alla skeden. Du har väl grundade värderingar och är trygg i dig själv. Du kan arbeta strukturerat men med viss flexibilitet. Du trivs med att arbeta i team likväl som att arbeta självständigt. Du skapar och upprätthåller relationer, leder gärna ideella och tycker om att få andra att växa.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

Omfattning
Heltid
Tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Du kommer att ha en placering i Gävle församling Södra arbetslaget, Gävle.

Upplysningar lämnas av
Lennart Lundqvist, 026-17 05 39, lennart.lundqvist@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
KyrkA Liisa Pirinen Johansson, 070-416 70 51, liisa.pirinenjohansson@svenskakyrkan.se