Sjukhuskyrkan

är begreppet som används för den andliga vården vid våra sjukhus och den är ekumenisk. Här i Gävle har Svenska kyrkan en tjänst som sjukhuspräst och frikyrkorna en tjänst som sjukhuspastor. Sjukhuskyrkans verksamhet vänder sig till patienter, deras anhöriga och personalen på sjukhuset. Andaktsrummet finns på plan 05 i höghuset. Lämpligast tar man sig dit via huvudentrén. Hit är alla välkomna för en stunds stillhet, meditation och enskild bön. Gudstjänster firas varje torsdag kl 14.30 i Andaktsrummet på plan 5. Våra expeditioner finns i det gamla huset, ingång 15, plan 07, i korridoren till höger, närmaste granne med biblioteket.

Kontakt:
Mats Johansson, sjukhuspräst, 026-15 49 83, mats.h.johansson@regiongavleborg.se