Dop, konfa, vigsel och begravning

Händelser som förändrar våra liv kan präglas av största lycka eller djupaste sorg. Dop, konfirmation, vigsel och begravning är tre förrättningar som är starkt förknippade med kyrkan. Församlingarna finns som stöd och hjälp vid de viktiga situationer som livet ställer oss inför.

När du vill boka dop, vigsel eller begravning, ring 026 - 17 04 00 eller besök oss på Kaplansgatan 1.
Våra telefon- och öppettider är mån - tors 9.00 -16.00 och fredag 9.00 - 15.00

Dop

Varje församling erbjuder nyblivna föräldrar att döpa sitt barn. De får också inbjudan till samtal om dopets innebörd och om de praktiska förberedelserna för dopgudstjänsten. Läs mer...

Konfirmation

Konfirmationsundervisning erbjuds alla ungdomar det år de fyller 15 år. Vi har olika upplägg på undervisningen och det kan du läsa mer om under varje församlings sida till vänster i menyn.

Vigsel

Vigseln innebär att två människor som lever eller vill leva tillsammans fördjupar sin samhörighet. Detta markeras genom vigselgudstjänstens löften. I vigselakten förmedlas också Guds välsignelse över äktenskapet. I samråd med prästen utformas vigselakten.

Begravning

När någon dog i släkten gick man förr i tiden först till prästen och meddelade dödsfallet. Det kan man självfallet också göra idag. Men de flesta kontaktar först en begravningsbyrå. Där kan man få hjälp med det mesta av praktiska bekymmer i samband med dödsfall och begravning. Det går naturligtvis att ordna en begravning själv också.
Om du vill veta mer om Svenska Kyrkan och tankar kring dessa ämnen, klicka på länken Tro och andlighet.