Barn bakar

Barn hjälper barn

Våra förskolor arbetar med Gävle församlings sociala projekt ”Barn hjälper barn”. Alla som bor i Gävle har inte möjlighet att köpa julklappar eller födelsedagspresenter till sina barn. Det uppmärksammades av barnen på Svenska kyrkans förskolor. Barnens funderingar och idéer om att vara en bra kompis ledde till att ”Barn hjälper barn” startade för sju år sedan.

Hur förskolorna arbetar med ”Barn hjälper barn” skiljer sig år från år. Ett år kanske förskolornas barn är med och tillverka sylt som de sedan säljer för att på så sätt samla in pengar till andra barn.  Barnen plockar bär som de kokar till sylt. Sylten säljs sedan på förskolorna eller på någon skördemarknad. För pengarna köper barnen presentkort till föräldrar som är i behov av ekonomiskt stöd, så att alla föräldrar kan ge sina barn en julklapp och/eller födelsedagspresent.