Foto: Per Hård af Segerstad

Organist i Gästrikekustens pastorat

Gästrikekustens pastorat, strax utanför Gävle, sträcker sig utmed Gästriklands kustband med Hille församling i söder och Hamrånge församling i norr. Här finns två stora och vackra kyrkor med fina orglar.

Tillsammans med två andra kyrkomusiker samordnar du pastoratets övergripande musikverksamhet. Du leder Hille kyrkokör och vokalensemblen ”Ad Astra” samt tjänstgör regelbundet vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela pastoratet. Vi ser gärna att du kompletterar pastoratets musikliv med mer orgelmusik.

Tillsammans med dig, under stor frihet och ansvar, vill vi använda de gåvor som Gud har utrustat just dig med för att med musiken göra hans namn känt, trott och älskat.

Kvalifikationer: Svenska kyrkans kyrkomusikersexamen, lägst A- eller B-nivå.

Tillgång till körkort och bil.

Kontakt och mer information: Kyrkoherde, Daniel Andrén tel: 026-635032, daniel.andren@svenkakyrkan.se

Skicka din ansökan senast 28 oktober till:

Hillevägen 158, 806 49 Gävle

gastrikekustenspastorat@svenskakyrkan.se

Märk din ansökan med ”Organist 22”