Foto: S Adman

Barn & Unga i Hamrånge

Barnen är vår framtid och vi erbjuder flera olika grupper och verksamheter som riktar sig till barn och deras föräldrar.

Efter ett annorlunda läsår laddar vi nu för att starta vår verksamhet i september 2021! Håll utkik här på sidan efter grupper, dagar och tider.
Nedanstående information är för läsåret 20/21 - alltså gammal....

Bibelutdelning

Hamrånge församling har som tradition att dela ut en barnbibel till de 6-åringar som bor i Hamrångebygden. Du som fyller 6 år under 2021 och är döpt/tillhörig kommer att få en inbjudan i brevlådan och du kan få din bibel hem eller hämta den i kyrkan under invigningsveckorna (31/5-11/6). Skicka ett mejl eller SMS med ditt namn till Susanne.adman@svenskakyrkan.se 072-2246492 så gör vi i ordning en bibel till dig.

TacoLov i Bergby

Pyssel - Andakt - Tacos - Gemenskap - För alla åldrar! Tills vidare har TacoLov tagit paus pga pandemin.

MUSIKLEK

för barn (0-6 år) tillsammans med vuxen.

Vi sjunger, ramsar och dansar tillsammans.
Sång och musik är något som vi kan uppleva och skapa oavsett ålder. På musikleken sjunger, spelar och rör vi oss tillsammans. Barnet stimuleras i sin språkliga och motoriska utveckling och föräldrarna blir påminda om glömda barnvisor och lär sig nya sånger att sjunga med sitt barn.

Tisdagar kl 9.30-11. (sången startar kl. 10.00)

Ingen anmälan behövs

"Öppnis" är en träffpunkt för barn (0-6 år) med vuxna

Vi leker och fikar vi tillsammans.

Vi  träffas vid Församlingshuset, onsdagar Kl 9-12

Ingen anmälan behövs - du kommer och går som du vill.

PilgrimsBarn

Att vara PilgrimsBarn är att tillsammans upptäcka mer av vår omgivning, oss själva och varandra. Genom vandring får vi följa i andras fotspår och själva lämna spår som andra kan följa.
Vi är ute och rör på oss en del, lever friluftsliv och lär oss om naturen. Vi träffar historiska gestalter, ställer frågor, sjunger nya sånger och leker så klart!
Vi bekantar oss med spännande pilgrimssymboler till exempel staven, skorna och ryggsäcken och tillsammans får vi upptäcka kristen tro på ett annorlunda sätt.
Under hösten kommer många av våra träffar att vara utomhus, så kom ihåg: ”Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder.”

När du varit pilgrimsBarn ett tag får du möjlighet att bli pilgrimsBarnsledare för de yngre.

PilgrimsBarn (förskoleklass till åk 2), i Församlingshuset, tisdagar 14.30-16.00
PilgrimsBarn 2.0 (åk 3 & uppåt), i Församlingshuset, tisdagar 16.00-17.30

Anmäl dig till Susanne eller Emma om du vill vara med!

Ledare för barngrupperna är: