Foto: S Adman

Barn & Unga i Hamrånge

Barnen är vår framtid och vi erbjuder flera olika grupper och verksamheter som riktar sig till barn och deras föräldrar.

Kära vänner,

Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand!

Daniel Andrén, kyrkoherde
Tfn. 026-635032
E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

Information till alla som deltar i verksamheter i Gästrikekustens pastorat

Kära vänner, På grund av det rådande läget med smittspridningen av Covid-19 tvingas vi från och med v.48 (måndag 23 november) att stänga ner alla våra verksamheter. Denna nedstängning kommer att vara i första hand i fyra veckor, eller så länge som regeringen inte säger något annat. Vi beklagar detta och önskar att vi inte hade behövt göra detta, men läget är sådant att vi inte kan garantera säker vistelse i våra lokaler, varken för er som kommer hit eller för oss som arbetar här. Vi vill tacka er för den tiden som ni har förgyllt våra lokaler genom er närvaro hittills, och hoppas att vi så snart det bara går ska kunna slå upp våra portar igen för att välkomna er alla tillbaka. Vi finns alltid tillgängliga för samtal och för att svara på era frågor, tveka inte att ringa eller höra av er! Tills vi möts igen, må Gud hålla er i sin hand! Daniel Andrén, kyrkoherde Tfn. 026-635032 E-Post: daniel.andren@svenskakyrkan.se

MUSIKLEK

för barn (0-6 år) tillsammans med vuxen.

Vi sjunger, ramsar och dansar tillsammans.
Sång och musik är något som vi kan uppleva och skapa oavsett ålder. På musikleken sjunger, spelar och rör vi oss tillsammans. Barnet stimuleras i sin språkliga och motoriska utveckling och föräldrarna blir påminda om glömda barnvisor och lär sig nya sånger att sjunga med sitt barn.

Tisdagar kl 9.30-11. (sången startar kl. 10.00)

Ingen anmälan behövs

"Öppnis" är en träffpunkt för barn (0-6 år) med vuxna

Vi leker och fikar vi tillsammans.

Vi  träffas vid Församlingshuset, onsdagar Kl 9-12

Ingen anmälan behövs - du kommer och går som du vill.
Under rådande pandemi har vi bestämt att vara ute så länge det är möjligt. Vid bra väder träffas vi i bersån på gaveln av församlingshuset - skruttigt väder = inne. Vi kommer endast att servera kaffe, te och saft vid fikat. Det är fritt fram att ta med egen matsäck/mellis.
Vi har också valt att begränsa antalet besökare till 5 familjer/15 personer.

PilgrimsBarn

Att vara PilgrimsBarn är att tillsammans upptäcka mer av vår omgivning, oss själva och varandra. Genom vandring får vi följa i andras fotspår och själva lämna spår som andra kan följa.
Vi är ute och rör på oss en del, lever friluftsliv och lär oss om naturen. Vi träffar historiska gestalter, ställer frågor, sjunger nya sånger och leker så klart!
Vi bekantar oss med spännande pilgrimssymboler till exempel staven, skorna och ryggsäcken och tillsammans får vi upptäcka kristen tro på ett annorlunda sätt.
Under hösten kommer många av våra träffar att vara utomhus, så kom ihåg: ”Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder.”

När du varit pilgrimsBarn ett tag får du möjlighet att bli pilgrimsBarnsledare för de yngre.

PilgrimsBarn (förskoleklass till åk 2), i Församlingshuset, tisdagar 14.30-16.00
PilgrimsBarn 2.0 (åk 3 & uppåt), i Församlingshuset, tisdagar 16.00-17.30

Anmäl dig till Susanne eller Emma om du vill vara med!

Ledare för barngrupperna är: