Gällivare-Malmbergets pastorat Besöksadress: Treenighetens väg 30, 98235 GÄLLIVARE Postadress: BOX 98, 98221 GÄLLIVARE Telefon:+46(970)16260 E-post till Gällivare-Malmbergets pastorat

Skola

Här finner du som lärare info om Bibeläventyret.

Bibeläventyret tar oss genom Bibelns böcker i berättandets form! Bibeläventyret är uppdelat i två delar, Gamla Testamentet (GT) och Nya Testamentet (NT), där barnen med hjälp av rörelser, nyckelord, drama, trolleri, rim och rap får lära sig mer om Bibeln.

Bibeläventyret är ett icke-konfessionellt undervisningskoncept som är i enlighet med läroplanen och uppfyller läroplanens krav på saklighet och allsidighet.

Bibeläventyret riktar sig till årskurs 4 och 5 och görs i klassrummet. Det görs oftast i tre delar á 90 minuter, med ungefär en veckas mellanrum.

Vandringen genom Gamla Testamentet är en förutsättning för Nya Testamentets Bibeläventyr.

Kostnad!? Då vi vill erbjuda detta till er skolor så står vi för alla kostnader. Dvs. det blir alltså gratis för er! Egentligen kostar ett Bibeläventyr 2700:- där 2000 kronor är ett arvode för Bibeläventyraren och 700:- är för det klasspaket/material som klassen får.

Ett väldigt bra sätt att på ett pedagogiskt sätt lära ut Gamla testamentet till barn!

lärarcitat från Gällivare

Bra variation, eleverna fick använda sig av olika sätt att ta in informationen, bra med ett varierat arbetssätt.

lärarcitat från Gällivare

Här kan du ladda ner skolfoldern för Bibeläventyret.

Läs mer om Bibeläventyret på Bibeläventyrets hemsida.

Har du några frågor eller vill boka Bibeläventyret kontakta då vår Bibeläventyrare Helena Johansson.

Helena Johansson