Foto: Gagnefs pastorat

Ny visning 15 juni

Då kan ni se vad som hänt i kyrkan!

Hej igen!

Det var länge sen jag lämnade en rapport om vad som händer i kyrkan, men nu kommer den!

Taket är färdigmålat och nu ska väggarna bli lika fina. Leif Sund som är kyrkans fastighetsskötare berättade för mig att en del av byggnadsställningarna kan plockas bort.

Trägolvet under orgelläktaren håller på att skruvas i och elektriker och rörmokare jobbar för fullt med el, vatten och värme.

När det är klart ska taket under läktaren komma på plats och sen kan väggarna för toa, städ, brudkammare och pentry börja byggas.

Kommer ni ihåg att jag berättade förut att lampkronorna har skickats på rengöring. En bra grej som är ny, är att dom har beställt anordningar så att kronorna kan hissas upp och ned. Det blir jättemycket enklare för vaktmästarna när dom ska byta ljus och lampor!

En annan spännande sak är att dom har hittat litegrann av en medeltida målning under lättbetongblocken som dom tog bort. Den syns inte så mycket men flera olika experter har varit och tittat på den och nu har dom bestämt att målningen inte ska putsas över, utan att den ska synas. Den är ungefär 40 centimenter i diameter och målningen är en liten bit av ett kors som kallas för kongregationskors, sa Leif.

Den 15 juni får alla som vill komma till kyrkan klockan 18 och se hur det går. Det är sista visningen innan december då kyrkan ska nyinvigas. Vilket datum det blir är inte bestämt, sa Leif.

Hej då från Kajsa!