Foto: Birgitta Ihlis

Nallegudstjänst i Gagnefs kyrka

Barnens mjukisdjur fick plats i Noaks ark.

Vårens barn- och ungdomsverksamhet i Gagnefs församling avslutades med en nallegudstjänst i en välfylld Gagnefs kyrka.

Under svängande toner från Bamsesången tågade barn och nallar in i kyrkan i en magnifik nalleparad. Barn och gosedjur samlades på kormattan framför den praktfulla arken som barnen i kyrkans verksamheter byggt och målat. Under ledning av berättare Karin Linnaeus spelade barnen upp ett spel med Noa och alla djuren. Guds röst hördes från läktaren och befallde Noa att bygga en båt. Ljudet från ett ihållande regn hördes i kyrkan och båten gungade ut på floden under barnsång. En duva kom från predikstolen med en olivkvist i munnen och den stora regnbågen tändes.

Kyrkråttan Kajsa kom på besök och pratade med barnen om tryggheten i livet, som kan finnas i ett gosedjur, mamma och pappa eller kanske i en kompis.

Barn och nallar tog plats i arken.
Barn och mjukisdjur tog plats i arken. Foto: Birgitta Ihlis

Solister bland barnen spelade både trumpet och blockflöjt. Under parad tågade alla gudstjänstbesökare till församlingshemmet där husmor Marianne Ihlis och Kajsa bjöd på hamburgare.

Efter rolig lek i femkampsanda på gården avslutades dagen med glass och skattjakt.

Ansvariga för barnverksamheten i Gagners församling, Karin Linnaeus, pedagog, Linda Sporre, barnledare och Josefin Rådbo, präst, tackar alla medverkande i nallegudstjänsten och önskar alla barn och unga i församlingens verksamheter en skön och rolig sommar och hoppas på ett återseende i höst!