Meditation i församlingshemmet

Tyvärr är meditationen inställd en tid framöver på grund av Coronaviruset. Vill du ta del av meditationen på egen hand? Här hittar du en ljudfil...

För många av oss är stillhet och tystnad en bristvara, och många längtar efter en stunds vila och ro.
Oavsett om du är troende eller inte så erbjuds du en enkel och kravlös meditationssmetod i en skön miljö i Gagnefs församlingshem.

"Metoden är Za-zen och innebär att sitta i stillhet. När vi använder metoden i ett kristet sammanhang kallas den Kristen djupmeditation, i vilken det ingår en andlig aspekt."

Birgitta Mikaelsson

Vår ledare Birgitta Mikaelsson, som även är diplomerad samtalsterapeut, erbjuder dig som aldrig mediterat tidigare en introduktion. Det tar cirka en halvtimme. Ring henne och gör upp om en tid.

Meditationen påverkar också kroppen på ett positivt sätt. Den sänker blodtrycket, ger avspänning i axlar och nacke. Den är en trygg och långsam metod som både tränar vår uthållighet och minskar stress. Den metod vi använder är inspirerad av den japanska ”za-zen”. Vi sitter på stol, pall eller kudde med en kroppshållning som följer vår lodlinje. Den sittställningen hjälper oss att vara stilla, på ett vaket sätt. Vi börjar varje gång med en stunds avspänning, som oftast sker liggande.

Den kristna djupmeditationen bygger på att varje människa kan närma sig livets innersta. Den är en form av bön utan tankar och ord, men med en vilja till relation med Gud. Den kristna djupmeditationen har en riktning mot Guds kärlek.

Alla är välkomna med den inriktning man själv vill ge i meditationen, den tro de har eller om de ”bara” vill sitta sig till stillhet.
Ha gärna kläder som inte är trånga.

(Källa: svenska kyrkan.se)